Acţiuni desfăşurate ieri de poliţiştii maramureşeni

Ieri, 28 august, între orele 15.00 – 20.00 poliţiştii rutieri au executat o acțiune pe linia verificării legalităţii transporturilor rutiere publice de mărfuri, pe D.N.1C Baia Mare – Seini şi D.N. 18 B Baia Mare – Cerneşti.

Au fost verificate 47 de vehicule aflate în trafic iar în 24 de cazuri s-au aplicat sancţiuni contravenţionale, astfel: patru sancţiuni pentru nereguli vizând legalitatea documentelor de conducător auto/autovehicul/operator de transport, cinci pentru nerespectarea perioadei de conducere/pauze/odihnă, alte patru pentru neachitare tarif de trecere pe reţeaua de drumuri  naţionale din România – rovinietă, una pentru depăşirea masei totale maxime autorizate, iar restul pentru alte încălcări ale legislaţiei rutiere.

Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte 71000 lei. Totodată, poliţiştii au retras trei certificate de înmatriculare pentru defecţiuni tehnice constatate.

Tot ieri, între orele 05.00 – 12.00 poliţiştii maramureşeni de investigare a fraudelor  au organizat şi executat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor de evaziune fiscală pe linia comerţului ilicit cu produse de panificaţie şi legume fructe în zonele Seini, Târgu Lăpuş şi Baia Mare. Controalele efectuate s-au soldat cu aplicarea a şapte sancţiuni contravenţionale în valoare de 5000 de lei. De asemenea s-a confiscat suma de 672 lei în numerar, reprezentând contravaloarea produselor comercializate necorespunzător.

În plus faţă de acestea, în raport cu un operator economic din Târgu Lăpuş, care transporta şi comercializa către alţi agenţi economici produse de panificaţie neînsoţite de facturi fiscale, aşa cum prevăd actele normative reglementate în domeniu, s-a dispus şi măsura complementară a confiscării autoutilitarei folosite la transport. Autoutilitara, în valoare de aproximativ 20.000 lei, a fost indisponibilizată la sediul poliţiei.

S-au efectuat acţiuni şi pentru prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere comise pe fondul nerespectării legislaţiei în domeniu. Acţiunile au fost organizate pe arterele de circulaţie la Sighetu Marmaţiei între orele 10.00-12.00 şi 15.00-17.00 şi la Ocna Şugatag între orele 11.00-16.00.

Poliţiştii rutieri au verificat 64 de vehicule aflate în trafic şi au constatat încălcări ale regimului legal de viteză şi alte abateri precum neacordarea priorităţii de trecere pietonilor sau neutilizarea centurii de siguranţă. Au fost aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 5800 de lei şi au fost suspendate zece permise de conducere.

La Baia Mare, poliţiştii de ordine publică au efectuat verificări în pieţele agroalimentare de pe raza municipiului pentru combaterea comerţului ilicit, în special cu produse din tutun. Opt persoane fizice care desfăşurau activităţi de comerţ au fost verificate, trei dintre ele fiind sancţionate contravenţional pentru nerespectarea legislaţiei în domeniu. Totodată, poliţiştii au confiscat 214 pachete de ţigări deţinute de persoane fizice în vederea comercializării ilegale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.