Acţiuni pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol

pescuit-ilegalJandarmeria Maramureş a organizat şi intreprins o serie de acţiuni pe linia combaterii fenomenului infracţional şi contravenţional în domeniul piscicol.

Astfel, în cursul acestei săptămâni jandarmii din cadrul subunităţii Fărcaşa au organizat acţiuni pe malul râului Someş, identificând patru bărbaţi, care pescuiau în habitatele piscicole naturale în perioadă de prohibiţie, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional cu 3 amenzi contravenţionale în valoare de 1500 de lei şi un avertisment scris.

  Jandarmeria Maramureş atrage atenţia cetăţenilor cu privire la faptul că, pentru a avea acces la resursele acvatice vii, trebuie să deţină permis de pescuit, iar neprezentarea acestuia organelor de control constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 300 şi 600 de lei sau avertisment scris, conform O.U.G. 23/2008.  Totodată, aceste genuri de acţiuni ale jandarmilor maramureşeni, acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, vor continua şi în perioada următoare, cei depistaţi săvârşind fapte penale sau contravenţionale fiind sancţionaţi în conformitate cu legislaţia în vigoare.

 

 

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.