Acţiuni pentru siguranţa comunităţii

politia-romana-emblema-2În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii maramureşeni au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranţa şi fluenţa traficului rutier,prevenirea şi  combaterea comerţului ilicit şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea siguranţei publice reprezintă îndatoriri ale poliţiei. Weekend – ul trecut, poliţiştii au fost la datorie astfel încât cetăţenii să petreacă timpul liber sau vacanţa în linişte şi siguranţă.

Astfel, poliţişti de la structurile de ordine şi siguranţă publică, judiciar, poliţie rutieră, precum şi de la celelalte structuri au acţionat la sfârşitul săptămânii trecute pentru siguranţa comunităţii.

Poliţiştii rutieri au acţionat pe principalele artere de circulaţie din judeţ pentru prevenirea producerii de accidente cauzate de nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni, neadaptarea vitezei la condiţiile de drum sau conducerea cu viteză excesivă şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost constatate 97 de contravenţii ce au fost sancţionate cu amenzi în sumă de 27 000 de lei.

Totodată, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 21 permise de conducere,  au retras trei certificate de înmatriculare şi au constatat nouă infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, şase dintre acestea fiind conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Faptele penale au fost comise de şase maramureşeni şi un bistriţean şi au fost constatate pe raza localităţilor Târgu Lăpuş, Săcel, Berinţa, Ştremţ, Şieu şi Seini. În toate aceste cazuri poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările.

În localităţile Săcălăşeni şi Mireşu Mare, poliţiştii de ordine publică au efectuat controale pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. Ei au legitimat 20 de persoane şi au verificat nouă societăţi comerciale. Pentru abaterile constatate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 3500 de lei.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 700 de lei, pentru care deţinătorii nu au putut prezenta documente de provenienţă.

La data de 27 iulie a.c., poliţiştii din Cavnic, cu sprijinul colegilor de la Secţia 5 Poliţie Rurală Ocna Şugatag, au oprit pentru control un microbuz ce efectua transport public de persoane. În urma controlului efectuat, poliţiştii au găsit în mijlocul de transport o sacoşă în care se aflau 250 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană despre care şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă. El a precizat că sacoşa i-a fost încredinţată de o femeie din Breb pentru a fi transportată până în Cavnic unde va fi ridicată de o altă persoană.

În urma activităţilor de investigare efectuate, poliţiştii au identificat cele două persoane care sunt cercetate sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă.

Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată în vederea continuării cercetărilor.

Foto: Arhiva

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.