Acţiuni preventive desfăşurate de poliţişti la Baia Sprie

baia sprieCompartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu cei ai Poliţiei oraşului Baia Sprie, au vizitat Căminul pentru Persoane Vârstnice din localitate, pentru a sta de vorbă cu pensionarii.

Vulnerabilitatea specifică vârstei, neglijenţa şi naivitatea de care pot da dovadă în diferite împrejurări, sunt factorii care i-au motivat pe poliţişti să organizeze o întâlnire  cu pensionarii căminului şi să discute cu aceştia despre riscurile la care se pot expune atunci când ies din unitate sau despre modalităţi de adoptare a unui comportament antivictimal în diferite situaţii.

Protejarea bunurilor personale, mânuirea valorilor monetare în locuri publice, a cardului de pensie la bancomate, traversarea în siguranţă a drumurilor publice, au fost doar câteva din  temele  abordate în cadrul discuţiilor.

Tot ieri, poliţiştii au desfăşurat activităţi preventive în cadrul Campaniei „INFRACTORII TE POT CUNOAŞTE MAI BINE DECÂT CREZI”.  Astfel, în zona centrală a oraşului Baia Sprie, pe străzile Săsar şi Gutinului precum  şi în  cartierul Microraion Vest, poliţiştii au prezentat cetăţenilor o serie de măsuri de prevenţie privind protejarea patrimoniului propriu. Totodată, afişele campaniei au fost postate la sediile instituţiilor locale precum şi la sediile societăţilor comerciale din zonele cu afluenţă mare de cetăţeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.