Adevărata Văduvă Neagră a fost o româncă. Sinistrul palmares: 35 de victime între care şi propriul fiu

Adevărata Văduvă Neagră a fost o româncă. Sinistrul palmares: 35 de victime între care şi propriul fiuUnul dintre cei mai groaznici criminali, nu a fost un bărbat, a fost o femeie de origine romano-maghiară, Vera Renczi, născută aparent la Bucureşti în anul 1903 şi era copilul unei românce şi a unui afacerist maghiar. Vera a trăit în capitală până la vârsta de 13 ani când mama ei moare iar tată decide să o ducă la moşia sa din Berkerekul, oras aflat în Serbia.
După mai mulţi ani în care tânăra a fost sursa mai multor scandaluri din cauza aventurilor amoroase se căsătoreşte şi are un fiu. Vera nemulţumită de viaţa din Berkerekul îşi convinge soţul să se mute într-un castel aflat in afara oraşului. Lucrurile păreau că s-au aşezat în viaţa femeii până când, după doi ani, soţul ei dispare în mod misterios. Se pare că primul ei soţ a fost şi prima victimă a Văduvei Negre.

Plângerea unei femei cum că soţul ei, un bancher important, a dispărut după ce a vizitat-o pe Vera Renczi, a fost decisivă pentru începerea anchetării acesteia.
Zvonurile despre bărbaţi care au dispărut în mod misterios circulau de mai multă vreme dar multora le era teamă să facă ceva împotriva bogatei văduve care stârnea o bizară fascinaţie celor care intrau în contact cu ea. Aproape toţi bărbaţii dispăruţi erau veniţi de prin alte părţi, ceea ce făcea foarte dificilă orice investigaţie.

Femeia care a făcut plângerea a insistat ca poliţia să demareze ancheta şi să cerceteze proprietatea une locuia Văduva Neagră. Astfel, poliţia descinde la castelul Verei, înainte ca aceasta să pindă de veste, şi se duc direct în subsol ca să ajungă în beci. Aici era un adevarat labirint de coridoare şi uşi din fier ferecate care duceau către pivniţă.
Când în sfârşit poliţiştii au găsit o mare încăpere a pivniţei au descoperit o scenă absolut şocantă. De jur împrejur erau ordonat aranjate nu mai puţin de 35 de sicrie de zinc pe care era inscripţionat cu grjă numele şi vârsta celui aflat în interior. Toate persoanele aflate în sicrie erau bărbaţi.

Poliţiştii au arestat-o imediat pe Vera Renczi.

În două dintre sicrie se aflau şi doi soţi ai Verei, bancherul al cărui soţie reclamase dispaţia lui, fiul ei în vârstă de 10 ani şi 31 de foşti iubiţi ai criminalei.
Vera Renczi a încercat să explice că morţii din sicriele de zinc erau oameni de care a avut griă pe când alţii erau bărbaţi omorâţi de militarii germani.
Poliţiştii au început o anchetă minuţioasă şi au adunat dovezi cutremurătoare care o incriminau indubitabil pe femeie.
În spatele unui zid din dormitorul Verei, poliţiştii au găsit o cantitate foarte mare de arsenic cu care îşi otrăvea victimele. Arsenicul era pus în vin sau mâncare cu care femeia ademenea bărbaţii.

Arsenicul adminstrat în anumite cantităţi nu omoară imediat, iar Vera era foarte atentă la concentraţia de otravă pe care o adminstra în funcţie de cât de repede sau lent voia să îşi omoare victima.

Victimele erau atrase şi fascinate de frumuseţea bogatei femeii şi cădeau repede în mrejele ei.


După ce toate probele incriminatoare au fost adunate Vera Renczi a recunoscut crimele. Întrebată de ce i-a ucis pe caei bărbaţi, femeia a spus că nu suporta gândul ca ei să ţină în braţe o altă femeie după ce au fost împreună cu ea. Anchetatorii au ajuns la concluzia că Vera suferea de o nemaiîntâlnită gelozie iar când judecătorul a întrebat-o de ce şi-a omorât şi copilul, ea a spus că fiul său o ameninţase că o va trăda şi că oricum era şi el tot un bărbat care ar fi urmat să strângă în braţe o altă femeie.

Legenda spune că în copilărie Vera primise un căţel dar care la un moment dat a fost găsit mort în grădina casei. Când tatăl ei a întrebat-o ce s-a întâmplat, fata a răspuns: „L-am otrăvit pentru că te-am auzit când îi spuneai unui vecin că îl vei da pentru că latră mult”. Tatăl nedumerit a întrebat-o: „Dar de ce a trebuit să îl omori?” iar fata a răspuns: „Pentru că nu voiam să îl aibă altcineva. Dacă trebuia să plece, trebuia să plece de pe lumea asta.” Se pare că tatăl a încercat să îi explice că nu a fost normal ceea ce făcuse fără să realizeze că acea gelozie o va urmări pe fiica lui pentru tot restul vieţii.
Vera Renczi a fost condamnată la închisoare pe viaţă dar a murit la scurt timp din cauza unui accident cerebral.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.