Adevarul despre coronavirus! Un medic din Romania socheaza. Toata lumea banuia asta

Nu doar cetățenii simpli critică gestionarea pandemiei de Covid 19 din România, ci și persoane implicate în sistemul medical în toată această criză sanitară.

Un medic din țară spune că, în toată această perioadă a pandemiei, s-au consemnat mai multe victime în rândul persoanelor care nu au Covid decât în rândul celor infectate cu acest virus.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Laszlo Lorenzovici, un medic, economist și antreprenor, susține că blocarea sistemului de sănătate în toată această perioadă a adus mai multe victime decât cele provocate de SARS-CoV-2.

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

Acuzațiile unui doctor din România: Sunt mai multe victime în rândul persoanelor care nu au Covid

De la startul oficial al pandemiei de coronavirus, în România s-au îmbolnăvit aproape 165 de mii de persoane, iar alți peste 5.600 de oameni au decedat de pe urma infecției Covid.

De profesie medic, economist și antreprenor, Laszlo Lorenzovici nu se află în tabăra celor care nu iau în considerare gravitatea pandemiei, însă observă o deficitară gestionare a crizei de către autorități.

Aflat în funcția de directorul general al Hospital Consulting, prima companie din România specializată în consultanță privind managementul sanitar și analiză economică pentru spitale, Lorenzovici spune de ce numește defectuos felul în care, ca țară, gestionăm pandemia.

”Măsurile radicale au fost o greșeală și toate țările au ajuns la această concluzie. Numărul victimelor colaterale este greu de cuantificat acum, dar în mod cert va fi mai mare decât cele răpuse de COVID”, a spus medicul pentru Libertatea.

Lorenzovici: Pandemia împiedică depistarea din timp a altor boli

În opinia doctorului Lorenzovici, impactul pandemiei este major asupra sănătății publice în general, dat fiind faptul că împiedică depistarea altor boli cel puțin la fel de grave.

”Consumul redus de medicamente, evacuarea pacienților din spitale, stoparea intervenților chirurgicale neurgente… Da, s-a făcut puțină curățenie la capitolul cheltuieli nejustificabile, cam 20% din internări și operații erau nejustificabile. Dar a fost depășit cu mult pragul. Nici acum nu și-au revenit spitalele.

Abia au ajuns în septembrie să lucreze la 60% din capacitatea de anul trecut. Pe de altă parte, s-a oprit aproape tot screeningul. Dacă anul trecut s-au descoperit pe lună, de exemplu, 1.000 de cazuri de un anumit tip de cancer, acum estimez că s-au descoperit poate un sfert.”, mai spune medicul.

Laszlo Lorenzovici dezvăluie că reputatul doctor Istvan Benedek din Târgu Mureș, dispărut recent dintre noi, ”a reușit să depășească infecția cu COVID și a fost răpus de infecția cu o bacterie luată din aparatul de ventilat”.

SURSA

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.