ADIGIDM Maramureș: Dacă nu este vorba de lipsa de profesionism a operatorului în a-și face treaba, atunci vorbim de ceva mult mai grav, o acțiune premeditată!

„Drusal „a reușit” o glumă de prestare a serviciului de sortare în august și septembrie. Conform propriilor cifre, au „izbutit” să sorteze doar 44% reciclabil conform din totalul reciclabilului colectat.
Pe tip de material: plastic 32%(!), hârtie/carton 43,9%(!), sticlă 75(!). Procente intolerabile, pentru care am trimis o „Notificare” operatorului!Cifra, dacă nu este o greseală de transcriere în raportul de sortare al operatorului, este o imagine a incompetenței prestării serviciului. Un astfel de grad de conformitate al reciclabilului poate fi întâlnit la sortarea deșeurilor reciclabile din deșeul rezidual, nu în cazul sortării din colectarea separată a reciclabilului!Din experiența noastră din teren, conformitatea reciclabilelor colectate separat de la pubelele galbene și albastre sau de la igloo-uri este de minimum 60%. Conformitatea reciclabilelor are impact direct în taxa pe care o plătesc cetățenii, pentru că în funcție de acest grad se deduc din cost sumele încasate pe reciclabile și pe ambalaje!Dacă nu este vorba de lipsa de profesionism a operatorului în a-și face treaba, atunci vorbim de ceva mult mai grav. O actiune premeditată, un atentat la bugetul primăriilor și al cetățenilor!”, a transmis directorul executiv Romeo Dobocan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.