ADIGIDM Maramureș: întâlnire cu reprezentanții Poliției Locale privind monitorizarea colectării separate a deșeurilor în Baia Mare!

ADI Deșeuri Baia Mare:întâlnire cu reprezentanții Poliției Locale privind monitorizarea colectării separate a deșeurilor în Baia Mare!
Ieri, 16 august 2022, a avut loc o întâlnire cu șeful serviciului Corp Control din cadrul Poliției Locale, Anca Cărăușan, și directorul executiv al Poliției Locale, Gheorghe Perian, pentru stabilirea procedurii care va fi urmată în acțiunea de monitorizare a colectării separate la sursă în Baia Mare.


Acțiunea va începe din 22 august și, pentru prima dată, în urma controalelor vor fi aplicate sancțiuni în cazurile în care se constată o încălcare flagrantă a separării deseurilor pe tip de fracție. Amenda va fi aplicată de Poliția Locală în concordanță cu prevederile art 30, lit e, alin7 din Legea 101/2006. Sancțiunea va fi cuprinsă între 100 și 300 de lei.
Pe fiecare recipient în care va fi identificat deșeu neconform se va aplica un sticker, pe care se va marca data monitorizării și motivul pentru care va fi aplicată sancțiunea. Recipientul va rămâne neridicat. „Scopul acțiunii nu este de a da amenzi, ci de a-i determina pe cei care nu colectează selectiv să respecte legea. Vom publica în prealabil calendarul săptămânal cu străzile pe care vom face controale, tocmai pentru ca fiecare cetățean să ia măsuri în a separa corect deșeurile pentru a evita orice sancțiune. Acțiunile vor viza atât zona de case, cât și zona de blocuri din Baia Mare”, spune directorul executiv ADIGIDM Maramureș, Romeo Dobocan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.