ADIGIDM Maramureș: noile tarife facturate pentru agenții economici !!!

O dată cu delegarea de către ADIGIDM Maramureș a activităților de sortare, tratare mecano-biologică, depozitare și transfer, noile tarife facturate din 19 februarie agenților econimici aflați în contract direct cu operatorul de salubrizare Drusal sunt următoarele:
Deseuri reziduale:
– tarif colectare deșeuri reziduale: 70,70 lei/mc
– tarif tratare mecano-biologică: 35,20 lei/mc
– tarif transfer: 57,75 lei/mc
– tarif depozitare: 97,05 lei/mc
– contributia pentru economia circulară: 56 lei/mc
Deșeuri reciclabile:
– tarif colectare deșeuri reciclabile: 44,80 lei/mc
– tarif sortare: 31,12 lei/mc
Noile tarife reduc costurile cu gestionarea deșeului reciclabil cu aproximativ 170 de lei/tonă.
Tariful de depozitare și contribuția pentru economia circulară (CEC) se facturează în cazul fracției reziduale pentru maximum 60% din cantitarea de deșeu rezidual colectată. Pentru deșeurile reciclabile, tariful de depozitare și CEC se facturează în limita a 8% din cantitățile de deseu reciclabil colectate.
Facturarea pentru toate activitățile le va face operatorul de colectare, obligatoriu în lei/mc. În acest sens vă recomandăm să solicitați operatorului de salubrizare să vă stabilească cantitatea de deșeuri din contract în metri cub, nu în tone!
Firmele care au deșeuri reciclabile, pe care nu le valorifică individual, sunt obligate să separe la sursă deșeurile, sub sancțiunea amenzii! Costul gestionării deșeurilor reciclabile este de aproape 4 ori mai mic decât costul gestionării deșeului rezidual!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.