Advertorial: Deputat Vlad Emanuel Duruș- „Dragnea și Tăriceanu, scăpați de lege prin procedură de urgență”

PSD-ALDE, cu sprijinul UDMR, a trecut luni seara, târziu, în mare grabă modificările la Codul de Procedură Penală (CPP). Puterea nu aținut cont de nicio procedură parlamentară, forțând adoptarea modificărilor. Raportul proiectului, de 300 de pagini, a fost depus la Cameră la ora 18. Un sfert de oră mai târziu s-a trecut la vot, fără a se putea studia documentele.

PSD-ALDE a impus un cod de procedura care să fie favorbail președintelui PSD Liviu Dragnea, cu o condamnare definitivă la activ, și cu o alta în care așteaptă o sentință peste două zile, și președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, achitat în primă instanță, dar aflat în recurs. În noua formulă, revizuirea unei hotărâri judecătorești poate fi cerută în cazul în care soluționarea cauzei nu este semnată sau redactată de judecătorul care a participat la proces. E cazul lui Dragnea și al altor inculpați de drept comun condamnați, în cazul cărora unul dintre judecători s-a pensionat, încurajați fiind de prevederile favorabile din legile justiției. Modificarea pentru Tăriceanu prevede că „hotărârea de achitare în primă instanță nu mai poate fi modificată în apel”.

„Nimeni nu se mai îndoiește pentru cine au fost făcute modificările la CPP. Nici măcar Dragnea, care nu a venit la plen. Mulți pesediși stăteau cu capul plecat. Nu și-au susținut amendamentele. Voiau doar să le treacă cât mai repede. S-a creat, sub masca punerii în acord cu anumite decizii ale CCR, un stat al infractorilor. Controlul judiciar sau arestarea preventivă nu mai poate fi dispusă decât dacă se aduc probe sau indicii temeinice. În acest caz, marii evazioniști sau cei care fură din banii publici pot, din momentul descoperirii faptei până la găsirea de probe temeinice, să plece din țară și să ne salute din Costa Rica. Criminalii, violatorii pot să rămână în libertate, declarația victimei sau o înregistrare cu telefonul neputând fi considerată „probă temeinică”, a declarat deputatul USR, membru în Comisia juridică a Camerei Deputaților, Vlad Emanuel Duruș.

USR a intrat în plec cu tricouri pe care era inscripționat mesajul „Fără penali”. Duruș a anunțat că intenția partidului este de a ataca la CCR unele prevederi ale Codului de Procedură Penală.

(P)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.