ADVERTORIAL: Fals şi deturnare de fonduri la Primăria Repedea. Deputatul Todoran cere intervenţia primului-ministru

ADVERTORIAL: Fals şi deturnare de fonduri la Primăria Repedea. Deputatul Todoran cere intervenţia primului-ministru

Cazul incredibil de la Repedea, unde primarul comunei a recurs la fals şi deturnare de fonduri pentru a achiziţiona un autoturism Dacia Duster, pe care îl foloseşte mai mult în scopuri personale, nu poate rămâne nesancţionat, consideră deputatul PMP Adrian Todoran. Acesta a solicitat Prefectului Judeţului să cerceteze cele relatate de media locală şi reţelele de socializare, iar premierului Viorica Dăncilă i-a adresat o interpelare în acest sens.

„Stimate doamnă prim-ministru, cu stupoare am aflat de faptul că în Comuna Repedea, Judeţul Maramureş, administraţia publică locală este guvernată de alte principii decât acelea impuse prin lege. O lege care, aşa cum reiese din cele prezentate pe reţeaua de socializare Facebook, precum şi de jurnaliştii de investigaţie din judeţ, este facultativă, fiind încălcată într-un mod incalificabil şi de neînchipuit pentru zilele noastre. Dar nu doar încălcarea legii în sine mă îngrijorează, ci şi repercursiunile care decurg din aceasta, cu precădere risipirea banilor publici şi crearea de privilegii pentru unii aleşi.

Achiziţionarea de către Primăria Comunei Repedea a unui autoturism, fără justificare legală, fără hotărâre de Consiliu Local, fără buget alocat în acest sens, reprezintă un abuz. Prevalarea de o hotărâre a Consiliului Local, modificată în esenţa sa, prin adăugiri de paragrafe, astfel încât sensul acesteia să se schimbe total şi să permită Primăriei să cumpere un autoturism, reprezintă un fals în acte publice şi o evidentă deturnare de fonduri.

Doamnă prim-ministru, eu, în calitate de deputat şi reprezentant al intereselor maramureşenilor în Parlamentul României, vă solicit să vă sesizaţi cu privire la acest caz, să verificaţi legalitatea actelor întocmite, precum şi modul netransparent de achiziţionare de către Primăria Repedea a autoturismului marca Dacia Duster, cu numărul de înmatriculare B 699 PRI, şi să luaţi măsurile legale care se impun, inclusiv acelea de sesizare a organelor de urmărire penală”, spune deputatul Adrian Todoran în interpelarea sa.

 

(P)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.