Advertorial: Guvernul reacționează după interpelarea deputatului Duruș: Complexul Sportiv Național primește „certificat de naștere”. Investițiile, vis îndepărtat!

La aproape două săptămâni de la interpelarea depusă de deputatul USR, Vlad Emanuel Duruș, legată de înființarea Complexului Sportiv Național în Baia Mare, Ministrerul Tineretului și Sportului a avut o primă reacție. În ședința de Guvern de la mijlocul acestei săptămâni a aprobat înființarea acestui centru, ca instituție publică cu personalitate juridică în subordinea MTS. Hotărârea de Guvern vorbește în termeni generali despre obiectul de activitate, modul de finanțare a cheltuielilor curente și de capital și de salarizarea a personalului.

„Guvernului i-a trebuit mai bine de un an să dea hotărârea de înființare a acestui complex. Este bine că s-a făcut acest pas după ce am depus interpelarea, dar nu înseamnă aproape nimic. Logistica unui astfel de complex, care să ducă la pregătirea sportivilor și la obținerea de performanță, trebuie cuprinsă într-un program investițional. Unde este acesta? Cum arată? Hotărârea vorbește de administrarea bazelor sportive, teren de atletism, Sala Polivalentă „Lascăr Pană”, bazinul de înot. Cu alte cuvinte, au eliberat, după un an, „certificatul de botez”, pe care trebuia să-l dai acum vreo opt luni, iar azi să ai investiții în derulare la bazele sportive. La cum se prezintă în acest moment, nu se poate face performanță nici de nivel local. Am cerut ministrului Ioana Bran planul investițional pe fiecare obiectiv și sumele anuale necesare. Aștept cu nerăbdare răspunsul pentru a pregăti amendamente la legea bugetului. Dacă abia după un an de la transferul bazelor de la Primărie spre MTS Guvernul emite hotărârea de înființare a Complexului, mă aștept să nu aibă creionat programul de investiții”, a spus deputatul USR de Maramureș, Vlad Emanuel Duruș.

Bazinul de înot Gheorghe Demeca este închis de câteva luni, sportivii fiind nevoiți să se antreneze în piscine private, care nu au caracteristicile tehnice ale unui bazin proiectat special pentru competiții. De asemenea, bazinul exterior este în paragină, având nevoie de investiții serioase. Terenul de atletism nu are caracteristicile unei baze propice antrenamentelor pentru asigurarea marii performanțe. Toate acestea au nevoie de investiții serioase. Pe când?!

(P)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.