ADVERTORIAL: USR Maramureș a depus plângere penală în urma dezastrelor ecologice repetate din județ

Președintele USR Maramureș, Dan Ivan a precizat că în urma repetatelor deversări din perimetrele miniere neecologizate din județul nostru, precum și in urma multor sesizări făcute de USR Maramureș la autoritățile competente, inclusiv interpelări la ministerul de resort depuse de deputatul USR Vlad Duruș, rămase fără răspuns sau fără acțiuni concrete, USR Maramureș a considerat inacceptabil acest fapt și a actionat în consecință, depunând plângere penală privitoare la aceste dezastre, urmând ca procurorii, împreună cu judecătorii, să stabilească și să-i tragă la răspundere pe cei vinovați.

Urmele acestor dezastre sunt catastrofale pentru mediu, mai mult de 3 tone de pește și puiet au murit, iar specii protejate de lege sunt afectate grav, existând pericolul migrării și depopulării. Autoritățile au dat din umeri si au spus din nou ca au discutat si au depus memorii(!?).

De asemenea, USR Maramureș consideră că se impune demisia prefectului și a subprefectului, lucru pe care l-am solicitat de altfel și public, încă de săptămâna trecută.

(P)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.