ADVERTORIAL:Deputatul TODORAN:”Solicit ministrului de Interne sancţionarea prefectului””

ADVERTORIAL: Deputatul TODORAN: „Solicit ministrului de Interne sancţionarea prefectului””

Deputatul PMP Adrian Todoran se arată indignat de modul în care prefectul Judeţului Maramureş, acţionează atunci când vine vorba de soluţionarea sesizărilor care îi sunt aduse. Parlamentarul maramureşean afirmă că prefectul trebuie să fie garantul respectării legii în teritoriu şi nu un scut protector pentru săvârşirea de infracţiuni.

La începutul lunii martie, Adrian Todoran sesiza Instituţia Prefectului cu privire la faptul că în Comuna Repedea, Primăria din localitate a achiziţionat în mod ilegal un autoturism marca Dacia Duster, în valoare de 17 mii euro. Pentru că nu aveau un act oficial care să se aprobe cumpărarea maşinii, primarul Ioan Miculaiciuc şi secretarul Pavel Popovici au recurs la un tertip, modificând o hotărâre de Consiliu Local şi prevalându-se de ea pentru a procura autoturismul.

În răspunsul primit, prefectura se spală pe mâini, aratând că nu e de datoria institutiei să analizeze modul în care s-a achiziţionat maşina, cu toate că din actele prezentate rezultă un fals grosolan. Deputatul Adrian Todoran afirmă că va merge mai departe, sesizându-l pe ministrul Afacerilor Interne, căruia îi va cere sancţionarea prefectului de Maramureş.

„Este inadmisibil ca reprezentantul Guvernului pe plan local şi în acelaşi timp garantul respectării legii la nivel local, aşa cum este el definit de lege, să procedeze în această manieră. Adică instituţia care veghează la aplicarea corectă a legii afirmă că nu e de competenţa sa să verifice legalitatea unor acte, legalitatea achiziţionării unui bun, modul în care funcţionează o primărie? I-am prezentat prefectului  toate actele de care avea nevoie pentru a înţelege ilegalitatea crasă comisă de o instituţie publică din judeţ. Inclusiv hotărârea falsificată şi semnată de primar şi secretar.

Voi adresa o interpelare ministrului de Interne şi îi voi cere sancţionarea prefectului Vasile Moldovan pentru încălcarea atribuţiilor care îi revin, conform legii”, declară deputatul PMP Adrian Todoran.

Pe lângă sesizarea Prefectului de Maramureş cu privire la cazul de la Repedea, deputatul Adrian Todoran l-a înştiinţat şi pe primul-ministru, solicitându-i să ia măsurile care se impun.

(P)

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.