Aeroportul Oradea: lucrări în ritm alert

Lucrările de construcţie la noul terminal de la Aeroportul Oradea, demarate în luna iunie, au ajuns la aproximativ 70%, urmând să fie finalizate în luna decembrie.

Alături de această investiţie, alte trei proiecte importante pentru infrastructura aeroportuară, realizate în procent de peste 50%, finanţate cu fonduri europene, într-un total de 70 de milioane de euro, prin POIM, trebuie încheiate până la 31 decembrie 2023.

Stadiul lucrărilor la noul terminal, de patru ori mai mare decât cel actual, a fost prezentat joi, într-o conferinţă de presă pe teren, de managerul Aeroportului, Răzvan Horga, alături de vicepreşedintele CJ Bihor, Călin Gal, şi dirigintele de şantier, Dănuţ Augustin Mureşan, reprezentant al companiei SSAB AG SA, lider de asociere.

‘Dacă banii nu constituie o problemă, fiind semnate toate contractele pentru lucrări, timpul este însă o condiţie foarte importantă, deoarece constructorii trebuie să termine proiectele până la 31 decembrie anul acesta, practic termenul limită. Vă daţi seama, noi am semnat contractul cu constructorul acum şase luni. De atunci, zi-noapte, aici s-a lucrat în foc continuu’, a declarat vicepreşedintele CJ Bihor.

Noile construcţii la terminal se vor dezvolta preponderent la parter, având în unele zone şi etaj/mezanin. Pe lângă cele 4 fluxuri plecări interne/externe şi sosiri interne/externe, dimensionate la 400 pasageri/oră pe fiecare, se vor realiza spaţii comerciale, birouri pentru personalul administrativ, handling, de securitate şi pentru reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii de control: Poliţia de Frontieră, SRI şi Vamă.

Prin cele patru proiecte se vor realiza un gard perimetral inteligent, extinderea terminalului, extinderea pistei şi a platformei de îmbarcare/debarcare şi dotări specifice aeroportuare(jurnalmm).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.