Află ce boală este prevenită de consumul de cafea

Consumul mai multor căni de cafea în fiecare zi poate fi legat de un risc mai scăzut de a dezvolta cancer de prostată, sugerează un studiu. Fiecare ceașcă zilnică suplimentară a fost asociată cu o reducere a riscului cu aproape 1%, arată rezultatele cercetătorilor, publicate în revista online BMJ Open. Cancerul de prostată este al doilea cel mai frecvent tip de cancer și a șasea cauză principală de deces prin cancer la bărbați. Aproape trei din patru cazuri apar în lumea dezvoltată. Începând cu anii 1970, noile cazuri de boală au crescut brusc în țările asiatice, inclusiv în Japonia, Singapore și China.

Ce beneficii ne aduce consumul de cafea

Cafeaua îmbunătățește metabolismul glucozei, are efecte antiinflamatorii și antioxidante și afectează nivelul hormonilor sexuali, toate acestea putând influența inițierea, dezvoltarea și progresia cancerului de prostată. Acest studiu sugerează că consumul crescut de cafea poate fi asociat cu un risc redus de cancer de prostată. Cercetări suplimentare sunt încă justificate pentru a explora mecanismele de bază și compușii activi din cafea.

În cazul în care asocierea se dovedește în continuare a fi un efect cauzal, bărbații ar putea fi încurajați să crească nivelul consumului de cafea pentru a reduce riscul potențial de cancer de prostată”, au concluzionat oamenii de știință.

sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.