AFLA cum se poate intoarce un laptop furat la proprietar?

laptopPoliţiştii de investigaţii criminale din Sighetu Marmaţiei au identificat un minor bănuit că ar fi sustras dintr-o locuinţă un laptop în valoare de 1400 de lei.

La data de 11 martie a.c., poliţiştii sigheteni au fost sesizaţi că, între orele 09.00 – 19.00, profitând de faptul că uşa de la locuinţă nu a fost închisă cu cheia, persoane necunoscute au pătruns în interior şi au sustras un laptop.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a fost identificat un minor de 17 ani din localitate, bănuit de comiterea furtului.

Laptopul a fost recuperat şi restituit proprietarului iar cercetările continuă sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

Recomandări pentru siguranţa locuinţei

  • Dacă aţi pierdut una dintre cheile de la uşa de acces în locuinţă înlocuiţi imediat încuietoarea. Acest lucru este recomandat şi în cazul unui schimb de locuinţă;
  • Chiar şi atunci când sunteţi acasă asiguraţi cu cheia uşa de acces în locuinţă;
  • Aveţi în vedere faptul că iluminarea corespunzătoare în jurul locuinţei sporeşte siguranţa acesteia;
  • Când sunteţi în locuinţă şi sună cineva la uşă, înainte de a deschide, uitaţi-vă pe vizor şi verificaţi dacă vă este cunoscută persoana;
  • Nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor care vând ori cumpără diverse produse;
  • Nu faceţi publică plecarea dumneavoastră de la domiciliu;

Acestea sunt doar câteva dintre principalele măsuri de prevenire care necesită un efort minim dar au o eficienţă mare. Dacă sesizaţi o spargere, anunţaţi imediat poliţia şi nu pătrundeţi într-o locuinţă a cărei uşă a fost spartă sau forţată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.