Agenda săptămânii 16-21 noiembrie la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”

Academia Română – Secţia de Arte, Arhitectură şi Audiovizual, în colaborare cu Muzeul Brăilei „Carol I” şi Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”organizează vernisajul expoziţiei „Din istoria recentă a tehnicii româneşti: Metoda Iordăchescu de translare a monumentelor şi clădirilor”, luni, 16 noiembrie, ora 11, Sala de conferinţe

Moderator: dr. Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu”


Marţi, 17 noiembrie

Ora 9, Sala de conferinţe

Va avea loc o adunare generală a sindicatelor Cartel Alfa – filiala Maramureş.

Ora 17, Sala de conferinţe

American International School of Transylvania organizează conferinţa „Educaţie şi învăţământ”.

Miercuri, 18 noiembrie

Ora 14, Sala de conferinţe

Va avea loc o nouă ediţie a recitalului „Miercurea de poezie”, coordonat de poetul Nicolae Scheianu.

Invitaţi: Mirela Orban (Bistriţa), Ioan Romeo Roşiianu.

Ora, 16:30, Sala de conferinţe

Lansarea albumului „TRADIȚIE ȘI CONTINUITATE. Pictura băimăreană din 1945 până azi”, autori: VésőAgoston, Nicolae Suciu.

Toți iubitorii de artă sunt invitaţi cu drag să răsfoiască un album care vorbeşte despre parcursul picturii băimărene după cel de-al doilea Război Mondial, nu cu exigenţa specialistului în domeniu, ci din perspectiva celor care au trăit vremurile mai mult sau mai puţin potrivnice artei picturale.

Autorii scriu despre artiştii care au ţinut în viaţă tradiţiile acestui oraş pitoresc, despre perioada de dominaţie a realismului socialist şi despre tendinţele picturii contemporane apărute odată cu sosirea tinerei generaţii.

Volumul face parte din suita de albume cu tematici diferite, dar specifice zonei geografice, menită să pună în valoare cultura artistică şi spiritualitatea acestor meleaguri şi a cărei iniţiativă şi finanţare aparţin grupului Electro Sistem.

Joi, 19 noiembrie

Ora 13, Sala de conferinţe

Fundaţia Archaeus şi Editura Transilvania în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” organizează prezentarea volumelor „Eminescu – Maiorescu ( Imperceptibila Junime ) şi „Viaţa cotidiană în Imperiul Roşu”, autor Florin PARASCHIV.

Ora 17:30, Sala de conferinţe

Pe 19 Noiembrie 2015, în Sala de Conferinţe a Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” Baia Mare, ora 17.30 va avea loc lansarea volumului de carte “Viaţa în belj» de Selena Luminiţa Ardelean.

Selena Ardelean este coach, trainer, speaker şi consultant în multiculturalitate la Bruxelles unde predă cursuri de integrare socială persoanelor doritoare să se stabilească în zona flamandă a Belgiei, la cererea şi din iniţiativa EVA Inburgering.

La origini profesor de limba şi literatura română şi engleză, Selena a emigrat în Belgia în urmă cu 11 ani. Ea revine astăzi «acasă» cu inima zvâcnind în pagini de carte.

Inspirată din propriul parcurs de integrare în noua patrie, precum şi din zecile de ore de consiliere pe care le-a oferit emigranţilor români – şi nu numai – în Flandra, « Viaţa în belj » împleteşte trei perspective ale dezrădăcinării : cea a emigrantului care alege să îşi părăsească patria, cea a celor rămaşi acasă să-l aştepte şă se întoarcă vreodată din pribegie, cea a celor care sunt nevoiţi să îl primească în noua patrie de adopţie.

Vă invităm  să luaţi parte la lansarea romanului «Viaţa în belj» şi la dezbaterile pe marginea sa alături de lect. dr. Ligia Tomoiagă, conf. univ. dr. Carmen Dărăbuş, conf. univ. dr. Adrian Oţoiu, prof. Lavinia Bob, psiholog Dana E. Crişan.

Vineri, 20 noiembrie

Ora 11, Sala de conferinţe

Asociaţia „Esperando” în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” vă invită la lansarea cărţii „Destăinuirea către o coală de hârtie”, autoare: Mariana Omota.

Sâmbătă, 21 noiembrie

Ora 11, Sala de conferinţe

Winalite România organizează simpozionul „Alternative în prevenţia cancerului de col uterin”.

Prezintă: Simona Lance, director general Winalite România

Invitat special: Lavinia Miloşovici, multiplă campioană mondială la gimnastică.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.