Agenda săptămânii 27 aprilie – 1 mai la BIBLIOTECA JUDETEANA Petre Dulfu BAIA MARE

Afis Holocaustul din Gradina Maicii domnului - Gh. FunarLuni, 27 aprilie

ora 13, Sala de conferinţe

Va avea loc lansarea cărţii „Holocaustul din grădina Maicii Domnului”, semnată de Dr. Gheorghe Funar, apărută la Editura Gedo, Cluj Napoca.

Marţi, 28 aprilie

ora 9-14, Sala de conferinţe

Va avea loc conferinţa de închidere a proiectului „Fără discriminare pentru o viaţă împlinită”, proiect  POSDRU/120/6.2/G/124617, implementat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Maramureș în parteneriat cu Asociația Centrul de Cercetare și Formare  a Universității de Nord Baia Mare și Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC.

Obiectivul general al proiectului: facilitarea accesului pe piaţă muncii  a 202 persoane de etnie romă aflate ȋn risc de marginalizare şi excluziune socială din 3 judeţe ale regiunii Nord-Vest.

Valoarea proiectului: 1.988.094,50 lei.

Perioada de implementare: 01.08.2013 – 30.04.2015.

Miercuri, 29 aprilie

ora 13:30, Sala de conferinţe

Secția Împrumut carte pentru adulți în colaborare cu Colegiul Național „Vasile  Lucaciu” și Școala Gimnazială „Dr. Victor Babeș” realizează o activitate dedicată scriitorului Radu Gyr, sub genericul Radu Gyr – o viață trăită între poezie și suferință. Sunt invitați prof. dr. Mureșan Ramona și prof. preot Florian Alin și elevi de la cele două instituții de învățământ.

Joi, 30 aprilie

ora 13, Sala de conferinţe

Va avea loc simpozionul şi concursul naţional de comunicări ştiinţifice „S.O.S. – Producţia de alimente”, proiect educativ cuprins în Calendarul Concursurilor Naţionale Şcolare.

Proiectul este realizat în parteneriat cu:  Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Casa Corpului Didactic Maramureş, Universitatea Tehnică Cluj Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş.

SOS – semnal de alarmă pentru producătorii, consumatorii de alimente şi autorităţile responsabile de reglementarea sectorului alimentar, în ceea ce priveşte pericolul reprezentat de alimentele necorespunzătoare, dar şi o rampă de lansare pentru idei inovatoare care să aducă în domeniul alimentar:

S – siguranţă, O – oportunităţi, S – soluţii.

Grup ţintă: elevi din învăţământul primar, gimnazial şi liceal, studenţi, cadre didactice.

Program:

ora 13,00 – 13,30 – deschiderea oficială;

ora 13,30 – 15,00 – prezentare lucrări;

ora 15,00 – festivitate de premiere.

 

Vineri, 1 mai

Biblioteca va fi închisă pentru public.

 

Pentru informaţii suplimentare:

Stefan Selek
bibliotecar
Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” Baia Mare
Email: pr.bibliotecamm@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.