Astăzi a MURIT al treilea bebeluș internat la spitalul Marie Curie

BEBELUSCazul bebelușilor care au fost intoxicați cu bacteria E.coli și care au fost internați laspitalul Marie Curie este din ce în ce mai dramatic. Situația este cu atât mai gravă deoarece autoritățile medicale din România încă nu au reușit să găsească o explicație coerentă pentru îmbolnăvirea acestor bebeluși.

Bebelușul care a decedat în această după amiază este o fetiță de un an și patru luni și moartea ei a declanșat o adevărată isterie în rândul părinților din România. Conform postului de televiziune Digi 24 laMarie Curie mai sunt internați alți 7 bebeluși care sunt în stadii diferite ale acestei boli.

Dacă acum câteva zile s-a propagat în spațiul public ipoteza că infecția cu bacteria E.coli ar putea proveni de la sursele de apă sau de la portocalele cumpărate dintr-un lanț de magazine, la ora actuală autoritățile nu reușesc să dea un răspuns clar la această problemă.

Mai mult, un grup de cercetători medicalidin Suedia va ajunge în scurt timp în România pentru a ajuta autoritățile române în identificarea mai rapidă a sursei infecției care produce tragedii pe bandă rulantă.

 Părinții bebelușilor care sunt internați la spitalul Marie Curie s-au declarat disperați deoarece medicii nu le pot da nici un fel de asigurări în ceea ce privește starea copiilor, aceasta putându-se schimba de la o oră la alta.

Vă reamintim că bebelușii care sunt internați la spitalul Marie Curie provin din județul Argeș, mare parte a acestora ajungând în stare gravă la București.

Autoritățile române au declanșat o serie de controale la Direcția de Sănătate din Argeș și la spitalele din zonă pentru a putea stabili cum s-a ajuns în această situație și dacă se face cineva vinovat de neglijență. De asemenea toți medicii de familie din Argeș sunt în stare de alertă și au trasată sarcina să consulte toți bebelușii cu vârsta de până la 3 ani pentru a depista și alte posibile cazuri de infecție cu bacteria E.coli.

Lipsa răspunsurilor clare din partea medicilor, cu privire la sursa infecției, a reușit să trezească teama în mii de părinți români care nu știu cum să-și protejeze bebelușii de o posibilă infecție.

sursa:ro.blastingnews.com

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.