ALARMANT Bolile de care suferă 90% dintre cei cu telefon mobil

telefonStudiu alarmant care bagă frica în toţi oamenii care folosesc telefonul mobil. Aproximativ 90% dintre utilizatorii de telefon mobil sufera de “sindromul vibratiei fantoma”

Noua din zece persoane sufera de “sindromul vibratiilor fantoma”, fenomen datorat utilizarii intense a telefonului mobil, considera dr. Robert Rosenberger, filosof si profesor asistent la Georgia Institute of Technology din Atlanta (SUA). Utilizatorii telefoanelor mobile au senzatia eronata ca telefonul lor suna, insa este vorba despre deprinderile memorate de organismul uman in urma utilizarii intense a telefonului mobil.

Cercetarea lui Robert Rosenberger sugereaza ca, atunci cand o persoana isi lasa telefonul mobil in buzunar, dispozitivul devine “parte integranta” a corpului utilizatorului, situatia fiind similara cu ochelarii de vedere despre care cei care-i poarta sustin ca uita de ei. “Oamenii continua apoi sa perceapa alte senzatii, ca de exemplu miscarea hainelor, spasme musculare, drept vibratii ale telefonului mobil, insa este vorba doar de o halucinatie”, a declarat dr. Robert Rosenberger. Intr-un interviu acordat BBC, Rosenberger a declarat ca un studiu recent la care au participat studenti inscrisi intr-un program de licenta a evidentiat ca 90% dintre cei chestionati au declarat ca s-au confruntat cu fenomenul vibratiilor iluzorii. Potrivit lui Robert Rosenberger, cei chestionati au spus ca sunt nelinistiti “din cauza diferitelor tehnologii folosite, fie ca este vorba despre mesajele text sau cele de tip e-mail, pentru ca ii tin intr-o stare de nervozitate”, spun cei de la Agerpres.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.