Alcoolul si neatentia la volan provoaca accidente

sofer-beat-alcool-volanIeri, în municipiul Baia Mare a avut loc un eveniment rutier soldat cu avarierea a două autoturisme.

Un băimărean se deplasa cu autoturismul pe strada Vasile Lucaciu. Din cauză că nu s-a asigurat suficient la schimbarea direcţiei de mers de pe banda I pe banda II, a acroşat un alt autoturism condus regulamentar de un tânăr de 21 de ani. În urma impactului cele două autoturisme au fost avariate.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest şi s-a constatat că şoferul care a schimbat direcţia de mers avea o concentraţie mare de alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii continuă cercetările pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării probelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0.80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.

Foto: Arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.