ALDE, un nou partid pe scena politică din România!

camera_deputatilorPe scena politică românească a apărut o nouă formaţiune politică, rezultată din fuziunea liberalilor reformatori şi a conservatorilor. Noul partid şi-a propus ca obiectiv pe termen scurt să devină cea de-a treia forţă politică din România şi se va numi Aliana Liberalilor şi Democraţilor (ALDE).
Din Maramureş, la congresul de fuziune a participat o delegaţie PLR compusă din reprezentanţi ai organizaţiilor din judeţ, preşedintele PLR Maramureş şi preşedintele PLR Baia Mare, conducerea organizaţiei de femei, a organizaţiei de tineret, primari şi consilieri. „Dăm azi startul unui proiect politic extrem de important, un proiect politic liberal și european — ALDE. Este un proiect pentru o Românie liberală și democrată, o Românie mai bună, în care libertatea fiecărui cetățean este respectată și apărată. ALDE este un proiect în care cred, pentru că are o bază solidă.  Pornim azi împreună la un nou drum și am încredere că acest drum va fi încununat cu succes. Am credința că Alianța liberalilor și democraților este mai mult decât suma partidelor noastre, este mai mult decât un simplu partid liberal. ALDE trebuie să devină atât o idee, cât și un reper în România de azi”, a precizat Călin Popescu Tăriceanu la Congresul ALDE.
ALDE, formaţiune politică de centru-dreapta

Noul partid a primit deja invitaţia de la liberalii europeni de a se alătura grupului lor, iar săptămâna aceasta domnul  Călin Popescu Tăriceanu va participa la întâlnirea liderilor liberali din Europa.
În ceea ce priveşte orientarea pe eşicherul politic, noul partid va fi unul de centru- dreapta. „ALDE va fi partidul liberal puternic din România Noul partid de centru-dreapta, de factură liberală va candida singur în alegerile locale şi parlamentare din 2016, încercând să își fortifice poziția de a treia putere de pe scena politică din țară. ALDE are ca obiectiv consolidarea economică a României și captarea încrederii populației prin susținerea luptei împotriva corupției și, în același timp, a respectării drepturilor fiecărui individ în fața unor posibile abuzuri ale instituțiilor statului”, a subliniat Tăriceanu.

ALDE, al treilea partid din România

La rândul său, Daniel Constantin a subliniat că noul partid are capacitatea de a susține mult mai bine proiectele de centru-dreapta și a subliniat că ALDE reunește patru portofolii de ministru extrem de importante pentru dezvoltarea oricări țări: Agricultura, Energia și IMM-urile, Educația și Cercetarea și Mediul. „Vă propun să participaţi alături de mine şi de conducerea PC la înfiinţarea pentru prima dată în România a unui partid a cărei identitate europeană să nu fie pusă la îndoială, un partid de centru dreapta, parte a partidului european ALDE care luptă la nivel european pentru o democraţie autentică pentru respectarea drepturilor cetăţeneşti”, a fost mesajul lui Daniel Constantin.
Partidul Liberal Reformator (PLR) și Partidul Conservator (PC) au fuzionat prin contopire, vineri, 19 iunie, în cadrul unui Congres organizat la Palatul Parlamentului. Noul Partid rezultat în urma fuziunii se numește Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) și va face parte din familia europeană liberală. De altfel, la Congres au transmis mesaje și liderii ALDE din Parlamentul European – Sir Graham Watson, Guy Verhovstadt, AnnemieNeyts, Juli Minoves Triquel. Secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, a transmis mesajul președintelui PSD, Victor Ponta. Congresul comun a fost precedat de Congresele extraordinare ale celor două partide în care a fost adoptată fuziunea. Noul partid politic rezultat din fuziunea PLR-PC va purta, până la următoarele alegeri interne la nivel național, denumirea de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), iar sigla acestuia este „o pasăre în zbor încadrată de 12 pentagrame de culoare galbenă în forma unei elipse incomplete”.

 

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.