Alertă alimentară în toată Europa! 9 oameni au murit, după ce au mâncat asta

Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară a emis o alertă, după ce 9 oameni au murit infectați cu listeria. Potrivit experților în sănătate publică, sursa îmbolnăvirii o reprezintă porumbul congelat, dar și alte legume înghețate, ce provin de la un producător din Ungaria. Site-ul AESA anunță că aceste produse au declanșat o epidemie de Listeria monocytogenes în țări precum Austria, Danemarca, Finlanda, Suedia și Regatul Unit. Primele cazuri de îmbolnăvire ar fi apărut în 2015.

legume congelate

„Cei mai mulți oameni nu au simptome de boală ori se confruntă cu semne ușoare, precum vomă și diaree, care trec în câteva zile, fără tratament. Probleme ceva mai grave apar la cei care au un sistem imunitar slăbit”, susține dr. Kathie Grant, expert în cadrul Autorității de Sănătate Publică din Anglia, pentru The Sun.
Pentru a reduce riscul de îmbolnăvire, experții în sănătate publică te sfătuiesc să gătești bine legumele congelate, chiar dacă obișnuiești să le mănânci și crude. Ține cont de aceste recomandări mai ales dacă ești însărcinată sau ai un sistem imunitar slăbit, conform divahair.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.