Alertă! Cutremur în ROMANIA a fost cel mai mare din ultimele două săptămâni

Alertă! Cutremur în ROMANIA a fost cel mai mare din ultimele două săptămâni

Seismul a avut loc la o adâncime de 143 de kilometri, iar cele mai apropiate oraşe de epicentru au fost: Nehoiu (17 km), Covasna (35 km), Întorsura Buzăului (39 km), Târgu Secuiesc (50 km) şi Vălenii de Munte (54 km).

Un cutremur cu magnitudinea 3,3 pe scara Richter s-a produs luni dimineaţa, la ora 5:21, în judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP).
În luna noiembrie, în România, s-au produs 28 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 3,7 pe Richter. De remarcat că seismul de luni dimineaţă este cel mai puternic produs în ultimele două săptămâni pe teritoriul României, precedentul cel mai puternic având loc pe 9 noiembrie, 3,7, în Caraş-Severin.

Cel mai puternic seism din acest an a avut loc în data de 28 octombrie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5,8 pe Richter, mişcarea tectonică fiind resimţită şi la Bucureşti.

În 2017, cel mai mare cutremur de pe teritoriul ţării a fost înregistrat pe 8 februarie, în judeţul Buzău, şi a avut o magnitudine de 5 pe Richter, în timp ce în 2016 au avut loc două cutremure de peste 5, unul în septembrie, iar celălalt în decembrie. Citeste mai mult pe RTV.NET

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.