Alertă de bani falși în Romania. Aveți grija în aceste zile la banii pe care-i primiți

factura_baniE alertă de bani falși ! Mai mulți comercianți și funcționari bancari se plâng că în ultima vreme s-au trezit că au încasat bancnote de 10 lei contrafăcute.

Conform digi24.ro, falsurile sunt atât de bine realizate, încât chiar și specialiștilor le este greu să le depisteze fără ajutorul unui aparat cu raze ultraviolete. Vestea s-a răspândit repede printre comercianți, care nu mai acceptă nicio bancnotă de 10 lei emisă în anul 2005.

„Informaţia că în Oradea circulă bani falşi a creat o adevărată psihoză în rândul comercianţilor. Acestia au început să refuze banconte de 10 lei valabile, pe motiv că este emisă în 2005 şi este uşor diferită faţă de emisiunea din 2008”, a aflat Bogdan Costea, reporter Digi24 Oradea.

„- Nu vă supărați, aceștia sunt bani falși.
– Adică? Care dintre ei? E falsificat ?
– Da. Eu nu le iau, faceți ce vreți cu ele.”

O astfel de reacție o au în ultimele zile tot mai mulți vânzători din Oradea. Au auzit că prin oraș și chiar prin județ circulă bancnote false de 10 lei. „Zilele trecute am primit niște bancnote de 10 lei false”, susţine un comerciant.

Iar în această situație sunt atât comercianți din piețe și magazine, cât și funcționari bancari.

Autoritatile au deschis un dosar penal pentru falsificare de monede si punerea in circulatie de valori fasificate. Dosarul este instrumentat de Crima Organizata si procurorii DIICOT. Deocamdata, nu se stie cati bani falsi sunt acum pe piata si nici de unde provin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.