Alertă maximă în Maramureş! Un bărbat din Baia Mare este infectat cu temutul virus

Alertă maximă în Maramureş! Un bărbat din Baia Mare este infectat cu temutul virus

Autorităţile au anunţat vineri depistarea a încă două cazuri de infecţie cu coronavirus pe teritoriul României. Este vorba de un bărbat de 45 de ani, din Baia Mare, şi o femeie în vârstă de 38 de ani, din Timişoara.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE ANTALYA 2020-PLECARE CU AVIONUL DIN BAIA MARE

Bărbatul tocmai se întorsese în România din Italia, pe 25 februarie. El a fost internat la centrul din Cluj, iar femeia se află la centrul din Timişoara. Ei nu vor fi transferaţi la Bucureşti, urmând să fie trataţi chiar în respectivele centre, după cum a anunţat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Bărbatul a suferit joi o insuficienţă la respiratorie. El s-a prezentat la spital imediat ce a intrat în România, simţindu-se rău, însă starea sa este acum ceva mai bună. „Fiind bolnav a mers la medic, unde i s-a prescris un tratament simptomatic și a pleacat acasă. S-a întors marţi în România. Având febră, s-a prezentat la un spital din Maramureș. A fost internat la spital unde a primit tratament și i s-a făcut testarea. A fost transferat la Cluj. Astăzi a venit confirmarea: pozitiv coronavirurs„, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Al doilea caz este al unei femei de 38 de ani, din Timişoara. Femeia a călătorit în urmă cu șapte zile la Bergamo. Pentru că nu prezenta simptome, ea se afla în izolare la domiciliu. Urmează să fie adusă de o echipă specială a ISU Banat la Spitalul Victor Babeș din Timișoara. Conform lui Raed Arafat, femeia va fi spitalizată la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, nu va fi adusă la Institutul Matei Balș din București, cum era „regula” primelor zece cazuri de coronavirus apărute în țară.

În momentul de faţă, starea de sănătate a ambilor pacienţi este bună, după cum dă asigurări Raed Arafat.

Anterior, miercuri seara, fusese anunţat primul caz de coronavirus în România, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 25 de ani, din Gorj, care se află internat la Institutul Matei Balş, din Capitală.

La nivel global, numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a ajuns la 83.717, în timp ce numărul deceselor este de 2.861. Ultimii doi morţi au fost raportaţi pe nava Diamond Princess, fiind vorba despre o japoneyă în vârstă de 70 de ani și un cetățean britanic.Sursa: romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.