ALERTĂ MEDICALĂ. O bacterie face ravagii în ROMANIA: Un copil a murit, alţi şapte se află în stare gravă

ALERTĂ MEDICALĂ. O bacterie face ravagii în ROMANIA: Un copil a murit, alţi şapte se află în stare gravă
Șapte copii – unul din București, șase din Argeș – sunt internați la Spitalul „Marie Curie” în stare gravă din cauza unei bacterii, iar un alt copil a murit din aceeași cauză.

Sursa contaminării nu este cunoscută, însă toți prezintă aceleași simptome, trei-patru dintre aceștia trebuind dializați în permanență.

„Se poate să fie de la fructe nespălate, legume, mâini nespălate”, susțin medicii.

O astfel de afecțiune debutează cu diaree, pacientul intră în insuficiență renală și trebuie dializat până când iese din criză.

Ultimul caz înregistrat în Argeș este cel al unui copil în vârstă de opt luni, care a fost transportat marți cu un elicopter SMURD la București. Potrivit medicilor de la Spitalul de Pediatrie din Pitești, în momentul transferului, pacientul era conștient și echilibrat hemodinamic.

Directorul medical al Spitalului de Pediatrie Pitești, medicul Dana Toader, a confirmat că în ultima perioadă trei copii din Argeș, toți cu vârsta sub un an, au prezentat simptome similare și au fost transferați la București, unde li s-a pus diagnosticul de sindrom hemolitic uremic, boală care cauzează insuficiență renală acută.

Șefa Direcției de Sănătate Publică Argeș, medicul Sorina Honțaru, a anunțat că a fost deschisă o anchetă epidemiologică pentru a se stabili sursele infecției.

sursa:romaniatv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.