ALERTĂ MEDICALĂ. O boală MISTERIOASĂ se răspândeşte cu repeziciune. UCIDE în 24 de ore

O „boală misterioasă” a făcut până acum 18 morţi şi ameninţă să se răspândească cu repeziciune.Focarul bolii necunoscute încă a fost identificat în Ode-Irele, în statul Ondo din sud-estul Nigeriei.

Boala misterioasă se caracterizează prin vedere înceţoşată, dureri de cap şi pierderea cunoştinţei şi ucide victima în 24 de ore de la îmbolnăvire, potrivit bbc.com.

În locul focarului au sosit experţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru a identifica virusul. Testele de laborator făcute până acum au arătat că nu este vorba nici despre Ebola şi nici despre vreun alt virus, după cum a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al guvernului din Ondo, Kayode Akinmade, când a dat informaţii despre boala „misterioasă.

Primele semne ale bolii au apărut în perioada 13-15 aprilie. Boala neidentificată pare să atace sistemul nervos central, cred specialiştii. Până acum au fost semnalate 18 decese din cauza acestei boli. OMS presupune că misterioasa boală ar fi fost provocată de unele erbicide, după cum a declarat un purtător de cuvânt al organizaţei, fără a da însă explicaţii despre acest lucru.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.