Alertă meteo: Cod galben pentru ploi torențiale, vijelii și grindină în nordul și estul țării

Meteorologii de la ANM au emis o alertă meteorologică de tip COD GALBEN pentru aproape jumătate din țară, în urma prognozei fenomenelor meteorologice severe. Aria ploilor va cuprinde treptat cea mai mare parte a țării și se așteaptă averse însoțite de descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și grindină.

Conform informării meteorologice pentru intervalul 28 mai, ora 10 – 30 mai, ora 20, cantitățile de apă înregistrate pot ajunge între 15 și 25 l/mp, iar local se pot acumula chiar și peste 40 l/mp în intervale scurte de timp. De asemenea, ANM a emis o atenționare meteorologică COD GALBEN pentru intervalul 28 mai, ora 16 – 29 mai, ora 16, privind cantitățile de apă însemnate.

În această perioadă, în cea mai mare parte a Moldovei, estul Transilvaniei, în Carpații Orientali și jumătatea de est a Carpaților Meridionali se așteaptă perioade cu averse torențiale. Cantitățile de apă prognozate sunt între 25 și 30 l/mp, iar local se pot înregistra chiar și peste 40-50 l/mp în intervale scurte de timp sau prin acumulare.

Este recomandat ca locuitorii din zonele afectate să fie precauți și să se informeze constant despre evoluția situației meteorologice, iar autoritățile locale să fie pregătite pentru intervenții în caz de necesitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.