Alertă meteo în România: Cod Galben pentru vânt și ploi

Meteorologii de la ANM (Administrația Națională de Meteorologie) au emis o avertizare de Cod Galben pentru o mare parte a țării, valabilă până vineri seară. Vântul puternic și ploile sunt așteptate să afecteze zonele de munte și vestul țării.

Rafalele de vânt se vor intensifica, în special în zonele montane, unde se pot depăși 90 de kilometri la oră. ANM avertizează că în alte zone ale țării, vitezele vântului vor fi în general de 45 până la 55 km/h, iar la munte rafalele vor depăși 60 până la 70 km/h.

În plus, ANM a emis informări și avertizări pentru cantități semnificative de apă, în special în vestul, centrul și nordul țării, unde sunt posibile ploi abundente ce pot favoriza topirea stratului de zăpadă de la munte.

În București, valorile termice se vor menține în limitele specifice perioadei, cu temperaturi maxime în jur de 14-16 grade Celsius și minime între 4 și 6 grade Celsius.

Pentru joi și vineri, se prognozează o încălzire a vremii, cu cer parțial înnorat și vânt moderat. Temperaturile maxime vor crește treptat, ajungând la 19-24 de grade Celsius.

Prognoza pe termen lung:

Între 1 și 8 aprilie, se prevede o medie a temperaturilor mai ridicată decât în mod obișnuit pentru acest interval, cu cantități de precipitații excedentare în anumite regiuni, mai ales în vest și în zona Munților Apuseni.

Între 8 și 15 aprilie, temperaturile vor fi în continuare ridicate, iar regimul pluviometric va fi ușor excedentar, mai ales în zonele montane.

Între 15 și 22 aprilie, temperaturile se vor menține peste medie, iar cantitățile de precipitații vor fi apropiate de normele sezoniere în cea mai mare parte a țării.

Se recomandă cetățenilor să fie precauți și să se informeze constant despre evoluția condițiilor meteorologice, având în vedere variațiile semnificative ale vremii în perioada imediat următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.