ALERTĂ METEO! Revin NINSORILE și GERUL PUTERNIC! Iată județele cele mai AFECTATE!

ALERTĂ METEO! Revin NINSORILE și GERUL PUTERNIC! Iată județele cele mai AFECTATE!
Meteorologii vin cu veşti teribile: vremea se va strica de tot! Miercuri, 5 decembrie, vor fi temperaturi extrem de scăzute în toată ţara. Prognoza meteo anunţă ploaie înghețată la București și ninsori viscolite la munte, potrivit a1.ro.

Prognoza meteo 5 decembrie în toată ţara
În prima parte a zilei de miercuri precipitațiile se vor transforma local în lapoviță și ninsoare în Transilvania, Maramureș și în nordul Moldovei, în timp ce în restul zonelor vor cădea numai ploi.

Precipitațiile vor fi însă slabe cantitativ, iar în Dobrogea și Bărăgan acestea vor fi aproape inexistente. La munte va ninge și se va depune un nou strat subțire de zăpada, cu precădere în Carpații Meridionali.

După orele prânzului aspectul vremii se va ameliora în toată țara. Vântul va suflă moderat spre tare în est și sud-est și slab, cel mult slab până la moderat în restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 2 și 7 grade în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, 5-10 grade în Oltenia, Muntenia și Dobrogea (cu valori ușor mai ridicate așteptate a se înregistra în zonele subcarpatice) și 2-7 grade în Moldova.

Prognoza meteo 5 decembrie în Bucureşti

În Capitală, meteorologii anunță fenomenul de ploaie înghețată, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. Temperaturile se vor încadra între 1 grad Celsius și -2 grade Celsius. Vântul suflă cu 5 km/h dinspre SV, ziua, și  8 km/h dinspre SV – noaptea. Cantitățile de apă ce se vor strânge ating 1 L/metru pătrat. Joi, temperaturile vor scădea la București, atingând minime de -5 grade Celsius, dar nu sunt anunțate ploi sau ninsori.

Prognoza meteo 5 decembrie la munte

La munte va ninge pe timpul zilei, urmând ca temperaturile să scadă mult pe timpul nopții. Valorile maxime și minime se vor încadra între 1 grad Celsius și  -7 grade Celsius. Vântul va sufla cu putere în rafale de 37 km/h – 38 km/h. Joi nu sunt anunțate fenomene meteo semnificative, ci doar temperaturile continuă să scadă pe timpul nopții. Un articol de: B1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.