Alertă pentru părinți! Peste 80.000 de copii mor anual din această cauză banală

Ziua Mondială a Apei, marcată la 22 martie, vine cu o statistică îngrijorătoare din întreaga lume.

Astfel, tema aleasă din acest an este evaluarea apei.

Organizația Națiunilor Unite(ONU) a ajuns la concluzia că autoritățile ar trebui să fie atente la faptul că, nu e nevoie doar de acces la apă potabilă, ci de maximă importanță este și calitatea acesteia.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Oferte de nerefuzat 2021

Peste 80 000 de copii mor din cauza poluării apei potabile

Audrey Azoulay, directorul general ONU, spune că responsabilitatea este a tuturor. De la respectarea unor reguli simple de mediu, până la sancțiuni zdravene pentru cei care le încalcă.

„Ziua mondială a apei este o chemare la acțiune. Responsabilitatea ne revine tuturor. Guvernele, asociațiile, partenerii privați: cu toții trebuie să recunoaștem valoarea multiplă a apei și să luăm măsuri pentru conservarea acestei resurse de bază, resursă care conferă planetei noastre culoarea sa unică. ” este mesajul lui Audrey Azoulay, director general, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei 2021.

Raportul UNICEF arată că din cauza instalațiilor nesigure de apă mor zeci de copii, iar unul dintre trei nu are acces la apă potabilă.

Situația din România nu este mai roz decât cea de la nivel mondial. Ultimul caz intrigant privind apa potabilă, s-a înregistrat la Cluj. Pe lacul Tarnița a fost găsită o cantitate uriașă de medicamente expirate, iar apa potabilă a fost sistată pentru 24 de ore.

Ulterior, s-a asigurat populația că nu a fost afectată apa potabilă, însă, dosarul penal pentru infestarea apei nu a fost închis.

De asemenea, râul Someș a fost poluat masiv. Concret, au fost deversați peste 600 000 de metri cubi de apă neepurată, exact din canalizare Clujului.

Directorul ABA Cluj, Ovidiu Vișan, prezență controversată în spațiul public local, a fost de acord cu această deversare.

Și la Covasna, situația e cruntă. Apele Române au lăsat de izbeliște mai multe arii protejate, printre care și lacul Pădureni.

SURSA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.