Alertă şi mobilizare a poliţiştilor din Sighetu Marmaţiei pentru găsirea unui băiat care a alertat poliţia că este victima unei infracţiuni cu violenţă

Alertă şi mobilizare a poliţiştilor din Sighetu Marmaţiei pentru găsirea unui băiat care a alertat poliţia că este victima unei infracţiuni cu violenţă

Azi, 15 ianuarie, la ora 10.03, un băiat a alertat poliţia, prin numărul unic apeluri de urgenţă 112, că a fost sechestrat pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

START OFERTE ANTALYA 2020-PLECARE CU AVIONUL DIN BAIA MARE

Apelantul striga după ajutor, precizând că cineva îl omoară, apoi a închis telefonul.  Imediat poliţiştii din municipiu au format echipe de căutare şi au demarat de urgenţă activităţile specifice pentru găsirea şi salvarea băiatului.

Poliţiştii l-au căutat pe băiat în mai multe zone de pe raza municipiului. După mai multe încercări de apelare a numărului de telefon de pe care s-a efectuat apelul la 112, nereuşite datorită faptului că telefonul părea închis, la un moment dat telefonul a sunat, însă persoana care a răspuns nu a rostit nici un cuvânt. Întrucât se auzea gălăgie, poliţiştii au concluzionat că este posibil ca apelantul să se afle în incinta unei unităţi de învăţământ sau într-un local public.

În mai puţin de două ore poliţiştii l-au găsit pe băiat. Acesta se afla în siguranţă, la unitatea şcolară unde studiază, poliţiştii stabilind că fapta relatată prin apelul de urgenţă nu există. Totodată, s-a stabilit că după ce a efectuat apelul în timpul pauzei, elevul şi-a setat telefonul pe mod avion şi nu a mai putut fi contactat.

Băiatul, în vârstă de 10 ani, mama acestuia precum şi învăţătoarea copilului au fost conduşi la sediul poliţiei. Conform prevederilor O.UG. 34/2008 actualizată şi Legii nr. 61/1991, poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale, una în valoare de 2000 părinţilor şi una în valoare de 200 de lei învăţătoarei.

Sunaţi întotdeauna la 112 doar în caz de urgenţă! Nu apelaţi 112 pentru a face glume sau farse! Poliţiştii angrenaţi în căutarea unor prezumtive victime sunt aceeaşi care trebuie să intervină pentru soluţionarea cazurilor reale sesizate! De asemenea, alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 1500 şi 5000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.