Alimentarea cu energie era întreruptă în 95 de localităţi duminică dimineaţa, din cauza vremii nefavorabile

Alimentarea cu energie electrică era întreruptă în 95 de localităţi duminică dimineaţa, în special în judeţele Constanţa şi Tulcea, în urma condiţiilor meteo severe, potrivit companiei Reţele Electrice Dobrogea.

„Echipele Reţele Electrice Dobrogea şi ale contractorilor au lucrat pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică şi au restabilit alimentarea cu energie electrică a circa 40.000 de clienţi din zonele afectate de condiţiile meteo severe – cod portocaliu şi roşu de vânt, cu viteze de peste 100 km/h. La ora 8 alimentarea era întreruptă în 95 localităţi, pentru circa 60.000 de clienţi, în special în judeţele Constanţa şi Tulcea. Tehnicienii lucrează pentru a repune în funcţiune 99 de linii de medie tensiune”, se arată într-un comunicat al companiei

Pentru a remedia avariile cât mai rapid, duminică dimineaţa au fost transferate echipe suplimentare de la regiunea Muntenia, împreună cu echipamente de intervenţie, inclusiv grupuri electrogene mobile.

„Continuăm să colaborăm cu autorităţile centrale şi locale pentru a identifica şi repara defectele provocate de vreme, iar echipele vor rămâne pe teren până la reluarea alimentării pentru toţi clienţii afectaţi”, precizează sursa citată.

Jumătate de ţară s-a aflat sub Coduri portocalii şi galbene de intensificări ale vântului, viscol şi precipitaţii pe parcursul zilei de sâmbătă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.