Alimente care îți pot otrăvi familia dacă le reîncălzești

ciucii

După ce am gătit și am servit masa, de multe ori mai rămâne câte ceva și îl depozităm în frigider. Asta dacă nu decidem din start să facem mâncare pentru mai multe zile. Din comoditate și poate neștiință, riscăm să ne otrăvim familiile!

Lista alimentelor care devin toxice, odată ce sunt încălzite:

1.Telina, morcovii și sfecla
Țelina este folosită cel mai des la prepararea supei. Conține mari cantități de nitrați care se transformă în nitriți când sunt supuși căldurii. În aceeași categorie intră și morcovii. Nici sfecla nu trebuie reîncălzită pentru că devine nocivă.
2.Spanacul
Nu trebuie să mai încălzești spanacul pentru că este extrem de nociv. La fel ca și țelina, acesta conține nitrați care reacționează la fel. Este recomandat să consumați spanacul imediat după ce l-ați gătit.
3. Cartoful
Cartofii au o mulțime de beneficii pentru organism, care se pierd în momentul în care sunt lăsați la rece. Mai mult, lipsiți de aceste vitamine, aceștia pot deveni periculoși.
4.Ouăle
Acestea devin periculoase dacă sunt supuse la temperaturi foarte ridicate. Dacă sunt fierte nu există probleme, însă în cazul prăjirii sau reincălzirii lucrurile se schimbă.
5.Puiul
Dacă consumați carne de pui și a două zi după ce ați preparat-o, trebuie să știți că această poate fi extrem de periculoasă pentru sănătatea dumneavoastră. Puteți dobândi probleme digestive. Acest lucru se întâmplă datorită schimbării, în ziua următoare, a structurii proteice. Este foarte îngrijorător, deoarece carnea de pui conține mai multe proteine decât carnea roșie. Se recomandă consumul de carne de pui rece însă dacă trebuie neapărat să încălziți carnea faceți-o la o temperatură mică, pe o perioadă mai lungă de timp, scrie pentrusuflet.com.
6. Ciupercile
Acestea sunt cele mai pretențioase alimente și este recomandat să le consumați imediat după ce le-ați gătit. Dacă au apucat să se răcească și vreți să le mâncați, nu le mai încălziți pentru că pot provoca probleme digestive și cardiace.
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.