Alimentul care face senzație pe internet. Ce este mărul negru, fructul straniu făcut din budincă de ciocolată care are un gust delicios!

Un fruct ciudat i-a uimit pe internauți. Deși are o textură ciudată, gustul lui este fenomenal, iar atunci când se coace seamănă cu ciocolata.

Alimentul care face senzație pe internet. Mărul negru sau fructul budincă de ciocolată se spune că are un gust foarte bun, care seamănă destul de mult cu gustul unei creme de ciocolată. Fructul arată ca un măr verde, însă în momentul în care se coace la interior devine negru-ciocolatiu și pulpa lui are o consistență moale și fină, de budincă.

Profită acum : Ofertă de nerefuzat

Ofertă de nerefuzat . Cum facem un concediu reușit cu bani puțini!

Oferta de nerefuzat  la President Hotel & Resort**** din Băile Felix

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Oferte Speciale pentru Revelion in Tara si in Strainatate!

Profită acum: Vara în luna februarie

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Numit în termeni științifici Diospyros nigra, acesta este un arbust tropical, întâlnit în America centrală și poate fi cultivat atât în curte, cât și în ghivece de dimensiuni mai mari. El este înrudit cu arbustul de curmal, doar că face fructele rotunde, iar pulpa lor este moale și gustoasă când este bine coaptă. Datorită gustului său deosebit, de ciocolată, a început să fie cultivat tot mai des în Florida, în Hawai și în Phillipine.

Acest fruct ciudat, din Mexic şi America Centrală este o rudă apropiată a fructului Kaki (genul Diospyros, familia Ebenaceae), care se găseşte şi la noi. Spre deosebire de acesta, sapote negru nu are gust fructat, ca de piersică, ci un gust moale şi aromat de…ciocolată. Fructul creşte în copaci înalţi şi trebuie cules numai într-o anumită perioadă a anului, deoarece dacă este cules prea devreme nu se coace niciodată, dacă apucă să se coacă în pom, este mâncat de păsări.

Black sapote (kaki negru) conţine multă vitamina C, calciu şi fosfor. Deşi, atunci când este copt, fructul nu arată tocmai încurajator (coaja verde se înnegreşte şi fructul este moale), gustul de ciocolată face ca aspectul să nu mai conteze foarte mult.

De obicei, fructele sunt culese cand seamana cu niste rosii inca necoapte, verzi, inainte sa ajunga la deplina maturitate. Sunt lasate sa se coaca in spatii amenajate sau chiar acasa, intre trei si sase zile, cam la fel cum se procedeaza cu avocado. Se taie si se curata intocmai cum se procedeaza cu avocado.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.