Alocaţiile s-ar putea majora substanţial din 2019. 300 de lei lunar pentru copiii sub doi ani

Veste bună pentru copii și părinți! Alocaţiile de stat ar putea fi majorate cu până la 80%. Propunerea legislativă a fost depusă de doi deputaţi PNL.

300 de lei! Atât ar putea primi lunar de la anul copiii de până în 2 ani. Pentru cei care depășesc vârsta suma s-a propus să fie de 150 de lei.

VEZI: Vara 2019 in Insula Afroditei – Cipru Zbor charter din Cluj-Napoca

”Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se stabileşte în raport cu indicatorul social de referinţă, denumit în continuare ISR, după cum urmează: a) 0,6 ISR pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani (sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap); b) 0,3 ISR pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1alin. (3)”, potrivit proiectului legislativ de modificare a Legii 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii.

Valoarea indicatorului social de referinţă este, în prezent, de 500 de lei, iar în forma actuală a legii, valoarea alocaţiei este de 0,4 ISR pentru cei de până la 2 ani, adică 200 de lei pe lună, şi de 0,168 ISR pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, adică 84 de lei pe lună.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.