Ambasadorul Italiei: În calitate de președinte al UE, Italia va încerca să atingă obiectivul aderării României la Schengen

Ambasadorul Italiei la București, Diego Brasioli, a declarat, miercuri, că în calitate de președinte în exercițiu al Consiliului Uniunii Europene, Italia va încerca să atingă obiectivul aderării României la Spațiul Schengen și se va implica în dezbaterea pe acest subiect de la nivelul european, susținând poziția României.

Foto: (c) CRISTIAN NISTOR/AGERPRES ARHIVĂ

„Poziția Italiei în ceea ce privește aderarea României la Spațiul Schengen este cunoscută. După părerea noastră, România a îndeplinit condițiile acestei aderări încă din anul 2011 și în prezent ar trebui să fie deja membru al Spațiului Schengen.

Este nevoie, însă, de consens și în calitate de președinte al Uniunii Europene, Italia va încerca să atingă acest obiect al aderării României la Schengen. (…) Ne vom implica în continuare în dezbaterea la nivel european susținând poziția României”, a declarat Brasioli într-o conferință de presă organizată cu ocazia lansării președinției italiene rotative a Consiliului Uniunii Europene.
El a afirmat că în discuțiile cu investitorii italieni din România aceștia i-au comunicat că-și doresc ca România să se integreze cât mai repede în Spațiul Schengen, deoarece acest lucru le-ar înlesni afacerile.

La rândul său, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, a reiterat interesul României pentru consolidarea Spațiului Schengen, inclusiv prin extinderea sa.

„Contăm pe sprijinul președinției italiene pentru obținerea de progrese substanțiale în ceea ce privește aderarea României la Spațiul Schengen în mandatul acesta. (…) Suntem pregătiți să lucrăm îndeaproape cu partenerii italieni și cu celelalte state membre pentru realizarea acestui obiectiv”, a declarat Corlățean.

AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.