Amendă de 800 de euro pentru că a pozat o maşină de poliţie parcată pe locul persoanelor cu handicap

politieO femeie din Spania a fost amendată cu 800 de euro, în baza aplicării unei noi legi controversate, după ce a difuzat pe internet fotografia unei mașini a poliției parcată pe locul rezervat persoanelor cu handicap.

Femeia din Petrel, orășel situat la circa 40 de km de Alicante (sud-estul Spaniei), a difuzat poza cu mașina poliției municipale pe Facebook, remarcând că agenții au parcat unde au vrut, fără să fie sancționați, potrivit Agerpres.

Poza a fost ștearsă a doua zi după postare, dar acest lucru a fost suficient pentru a fi considerată ca „abatere gravă” în baza unui articol din noua lege privind siguranța cetățeanului.

Un oficial al poliției municipale, Fermin Bonet, a explicat că cei doi agenți au parcat acolo deoarece urmau să intervină de urgență în parcul municipal, unde scăldatul este interzis, în condițiile în care doi tineri se pregăteau să avarieze un bazin cu apă.

Agenții au depus plângere, considerând că a fost afectată imaginea corpului de poliție.

Legea privind siguranța cetățeanului, numită și „legea căluș”, a intrat în vigoare la 1 iulie și a făcut obiectul a numeroase proteste din partea unor ONG precum Amnesty International și unor asociații de avocați și jurnaliști.

Loading...
loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.