Amenzi de aproape 75 000 de lei aplicate de poliţiştii maramureşeni

politist-serviciul-politiei-rutiere-maramuresTimp de trei zile poliţiştii au acţionat pe raza întregului judeţ în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere aplicând 338 sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, cele mai multe dintre acestea pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 48 de permise de conducere. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de aproape 75 000 de lei.

În perioada 12 – 14 mai a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente. Astfel, au fost constatate şapte infracţiuni rutiere şi aplicate 338 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe dintre acestea fiind pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi pentru depăşirea limitelor legale de viteză pe anumite tronsoane de drum.

Au fost reţinute 48 de permise conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţia culorii roşii a semaforului, limitele legale de viteză sau au fost sub influenţa băuturilor alcoolice. Pentru neregulile tehnice constatate, poliţiştii însoţiţi de reprezentanţi ai Registrului Auto Român, au retras 15 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în municipiul Baia Mare, la Sighetu Marmaţiei, Leordina şi Fărcaşa, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea activităţilor comerciale ilicite. Pentru neregulile constate, ei au aplicat 53 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 13 500 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de aproape 2000 de lei.

Şi în acest week-end poliţiştii sunt la datorie şi desfăşoară activităţi în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care conduc autovehicule fără respectarea normelor legale în vigoare.

Foto: Arhiva

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.