Amenzi în valoare de aproximativ 233 000 de lei aplicate de poliţişti

politia-romana-emblema-2Pentru ca cetăţenii să petreacă sărbătoarea Anului Nou în condiţii de linişte şi siguranţă, aproximativ 200 de poliţişti maramureşeni au desfăşurat zilnic activităţi de prevenire şi combatere a activităţilor comerciale ilicite, depistare şi sancţionare a persoanelor care tulbură liniştea şi ordinea publică sau se abat de la normele rutiere în vigoare.

În perioada 31 decembrie 2015 – 03 ianuarie 2016, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş au fost la datorie, în serviciul comunităţii, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, astfel încât sărbătorile să fie petrecute în linişte.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au constatat 58 de infracţiuni, cele mai multe de natură judiciară şi la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 802 sancţiuni contravenţionale. 597 dintre acestea au fost abateri de la normele rutiere prevăzute de O.U.G. 195/2002. De asemenea, poliţiştii au reţinut 52 de permise de conducere şi au retras 18 certificate de înmatriculare.

Valoarea amenzilor aplicate este de aproximativ 233 000 de lei.

 

Un bărbat din localitatea Petrova a reclamat la poliţie faptul că un consătean i-a tăiat şi i-a furat mai mulţi arbori. El a precizat că îl bănuieşte de comiterea faptei pe un tânăr de 21 de ani, care i-a tăiat 12 arbori de esenţă fag şi frasin din pădurea pe care o deţine în locul numit Valea Neagră. Prejudiciul urmează a fi stabilit de reprezentanţii silvici.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.