Amenzi uriaşe pentru ofertele mincinoase de la raft

magazinMinciunile la raft vor fi taxate aspru. Ofertele înşelătoare prin care comercianţii au scos bani frumoşi din buzunarele românilor vor fi amendate cu până la 100 de mii de lei. Noile măsuri sunt aplicate deja de luni, de Protecţia Consumatorului.

Una dintre cele mai întâlnite practici înşelătoare întâlnită în magazine este cea a pachetului eonomic, în care reclama ne spune că putem cumpăra mai multe produse la acelaşi preţ, atunci când ajungem la casă observăm că nu am făcut nicio economie.

Mai grav e că în unele cazuri comercianţii încearcă astfel să plaseze produsele aflate la limita termenului de expirare.

Potrivit România TV, pentru astfel de practici mincinoase, ANPC a pregătit amenzi duble.

„De azi am marit si amenzile pe practici comerciale incorecte, de la 5.000 la 100.000. Cand o sa dau o amenda de 100 de mii sa vedem daca mai are comerciatul curajul sa incale legea”, a declarat Marius Dunca, preşedinte ANPC.

De filtrul amenzilor nu scapă nici farmaciile.

Mii de reduceri la produse destinate pensionarilor sau reduceri la retete care erau deja compensate, sunt cateva dintre modalitatile prin acre si unele farmacii au incercat sa insele clientii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.