Amplă acţiune în nordul ţării pentru reţinerea unor persoane implicate în constituirea unui grup infracţional organizat și contrabandă

Amplă acţiune în nordul ţării pentru reţinerea unor persoane implicate în constituirea unui grup infracţional organizat și contrabandă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, la delegarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, au derulat activităţi procedurale într-un dosar penal privind constituirea unui grup infracţional organizat și contrabandă.

* În cauză, procurorii au dispus reținerea a trei inculpați și măsura controlului judiciar față de un al patrulea. Față de cei trei reținuți, instanța a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În fapt, la data de 01.12.2023, bărbaţii au fost prinși în flagrant în timp ce dețineau în vederea comercializării ţigarete de contrabandă, de provenienţă ucraineană.

În cursul aceleași zile, au fost puse în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară pe raza judeţului Suceava, fiind identificate și ridicate un număr de 787.280 țigarete de provenienţă extracomunitară, patru autovehicule folosite în activitatea infracţională, precum şi alte mijloace de probă.

De asemenea, au fost identificate și alte bunuri fără documente de provenienţă, ambalate în cutii de carton și recipiente din plastic purtând mențiuni în limba ucraineană, care au fost predate Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava.

Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că în luna noiembrie 2023, inculpații (cetățeni români și ucrainieni) au constituit pe raza județului Suceava un grup infracţional organizat, avînd drept scop introducerea ilegală în România a unor cantităţi de ţigarete de provenienţă extracomunitară. Acestea au fost transportate cu autovehicule având locaşuri special amenajate și depozitate în imobile deținute de membrii grupului infracţional, de unde au fost ulterior mutate temporar în alte locații până la comercializarea către clienţi din ţară.

La data de 02.12.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava a dispus arestarea preventivă a inculpaților reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi cu sprijinul jandarmilor Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. și Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.