ANABI organizează primele licitații publice pentru valorificarea bunurilor mobile indisponibilizate în proceduri judiciare penale

În prima jumătate a anului 2017, Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) a fost sesizată cu solicitări privind valorificarea următoarelor bunuri mobile: o aeronavă CESSNA, 237 de autoturisme, 4 autovehicule tip ATV, autoutilitară IVECO MAGIRUS (autotractor), cisternă semiremorcă, produse electronice și electrocasnice, articole de îmbrăcăminte, 24,17 m3 de material lemnos, 40 de containere cu role de tablă şi 43,13 tone minereu de mangan.

Toate aceste bunuri se află în procedurile legale de evaluare, urmând organizarea licitațiilor publice.

În conformitate cu prevederile art. 29 alin (1) din Legea 318/2015, din dispoziţia procurorului, a judecătorului de drepturi şi libertăţi sau a instanţei de judecată, ANABI procedează la valorificarea de îndată a bunurilor mobile sechestrate, în cazurile prevăzute de art. 2521 din Codul de Procedură Penală.

Principiile după care se desfăşoară activitatea Agenţiei sunt legalitatea, confidenţialitatea, integritatea, autonomia operaţională, celeritatea, eficienţa şi respectarea drepturilor şi intereselor legitime ale proprietarilor, ale titularilor altor drepturi asupra bunurilor şi ale terţilor (Art. 5. – Legea 318/2015)

Informații suplimentare privind aceste demersuri pot fi găsite aici:

  • portalul Agenției: anabi.just.ro (secțiunea licitații publice);
  • e-mail: anabi@just.ro;
  • Facebook: Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (https://www.facebook.com/ANABIMJ/)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.