ANAF a anulat datoriile unor români. Vezi dacă eşti pe listă!

ANAF a anulat în mod automat datoriile unor români, la începutul acestui an. Conform legii, s-a efectuat ştergerea datoriilor pentru toate persoanele care aveau dări către stat, la finalul lui 2020, mai mici de 40 de lei.

Potrivit Codului de Procedură Fiscală sunt anulate „creanţele fiscale restante administrate de organul fiscal central, aflate în sold la data de 31 decembrie a anului 2020, mai mici de 40 lei”. Datoriile fiscale mai mici de 40 de lei, aflate în evidența ANAF la data de 31 decembrie 2020, sunt șterse automat în primele șapte zile ale anului 2021.

ATP Motors. Campanii de nerefuzat. Noi  îți găsim soluția!

Procedura este aplicată la începutul fiecărui an, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru firme, şi sunt vizate atât creanţele fiscale restante administrate de organul fiscal central (ANAF), cât şi cele administrate de autorităţi locale.

AGASTIA SERV – Descopera ofertele de nerefuzat FORD

Autoritățile pot stabili un plafon mai mic de 40 de lei pentru anularea automată la început de an. Termenul de șapte zile pentru ștergerea datoriilor fiscale sub 40 de lei este prevăzut în Ordinul ANAF nr. 727/2019. În esență, anularea acestor mici datorii se face pentru că cheltuielile de executare silită sunt mai mari decât sumele ce trebuie recuperate de ANAF. Creanțele fiscale sunt, în esență, impozitele, taxele și contribuțiile sociale, precum și dobânzile, penalitățile sau majorările aferente acestora.

Sursa: rtv.net

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.