ANAF a publicat lista DATORNICILOR. Verifică AICI dacă numele tău apare pe lista ANAF

LISTA DATORNICILOR: Contribuabilii mici au datorii de 77 miliarde lei. Verifică AICI dacă numele tău apare pe lista ANAF
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat o nouă listă cu datornici la bugetul de stat şi la celelalte bugete publice, care cuprinde 144.829 de contribuabili mici şi instituţii publice cu restanţe mai mari de 10.000 lei la 31 martie 2016, valoarea datoriilor neplătite fiind de 77,1 miliarde lei (17,2 miliarde euro), din care 81% sunt considerate nerecuperabile de către Fisc.

În 3 mai, ANAF a publicat alte două liste, care cuprindeau contribuabilii mijlocii şi mari cu datorii  neplătite la stat.  Pe liste erau trecute 186 de companii mari cu datorii de 2,6 miliarde lei şi alte 2.486 de firme mijlocii, care trebuie să plătească Fiscului 3,8 miliarde lei.

Însă noua listă cuprinde un număr mult mai mare de contribuabili şi datorii cu mult peste nivelul înregistrat de contribuabilii mijlocii şi mari.

„144.829 de contribuabili mici şi instituţii publice  cu restanţe mai mari de 10.000 lei la 31.03.2016, înregistrează obligaţii fiscale totale de 77,11 miliarde de lei, din care 19% (14,65 miliarde de lei) sunt arierate recuperabile, iar 81% (62,46 miliarde de lei) reprezintă arierate nerecuperabile”, precizează ANAF, într-o prezentare a noilor liste publicate, conform News.

Cele mai mari datorii sunt înregistrate de Compania Naţională a Huilei – 5,2 miliarde lei, din care 1,47 miliarde lei la bugetul de stat, 2,79 miliarde lei la bugetul public de pensii, 290 milioane lei la bugetul pentru şomaj şi 654 milioane lei la bugetuul de sănătate.

Compania Naţională a Huilei este în lichidare, după ce instanţa a decis intrarea companiei în faliment în aprilie 2015.

O altă companie cu datorii mari la stat este Italia Tobaco Production SRL (1,48 miliarde lei). Firma este controlată de italianul Antonello Celestini, care a fost acuzat oficial de evaziune fiscală prin importuri neautorizate de tutun.

Alte firme cu restanţe mari sunt la bugetul de stat sau la celelalte bugete publice sunt  Agroponte SRL (1,47 miliarde lei), CFR SA (1,28 miliarde lei), Societatea pentru Conservarea şi Închiderea Minelor SA (1 miliard lei), Carom SA (980 milioane lei), Benz Oil SRL (749 milioane lei), Urban SA (485 milioane lei), Societatea Naţională a Cărbunelui (392 milioane lei) şi Rafinăria Dărmăneşti (371 milioane lei).

Pe lista publicată de ANAF nu apar firmele cu obligaţii fiscale pentru care s-au acordat şi sunt în derulare înlesniri la plată, cele a căror executare este suspendată şi cele care au termene de plată stabilite în planul de reorganizare judiciară.

„De asemenea, sunt exceptaţi de la publicare contribuabilii ale căror obligaţii fiscale restante înscrise în certificatul de atestare fiscală sunt mai mici sau egale cu suma de rambursat/restituit”, a precizat ANAF.

sursa:romaniatv.net

Loading...

2 COMENTARII

  1. pentru un castig de 2,59 ron in 2016 pt. obligatiuni depuse la BT …cat platesc la ANAF , cand si cum ?

  2. solicit explicate cu priprivire la dreptul cistigat in instanta ataxei auto am depus documentatia pe, data de 14 decembrie la agentia tg lapu, nu am primit nimic V a multumesc’

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.