ANAF în acțiune! Inspectori ANTIFRAUDĂ pregătesc descinderi de amploare: A fost declarat RĂZBOI.Vezi cine este vizat

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat joi, că, începând din luna august, vor fi demarate controale în toată țara, pentru stoparea muncii la negru și a evaziunii fiscale.

„Vom anunţa, începând cu luna august, un program prin care cam toate structurile care au atribuţii de control, nu doar cea legată de Fisc, ci şi ITM-uri, vor declanşa o campanie foarte directă pe direcţia evaziunii şi muncii la negru. Sunt deja în constituire echipele respective, se va merge în echipe comune. Deci, aviz celor care fac astfel de lucruri (evaziune fiscală, munca la negru n.r.). Partea de evaziune în România a fost şi încă mai este o problemă destul de importantă. De ce? De 30 de ani, lucrurile nu s-au schimbat fundamental. Clasa politică, din care fac şi eu parte azi, nu a fost deschisă la măsuri care să stârpească acest fenomen. Am spus lucrurilor pe nume de-a lungul anilor şi vă puteţi uita pe declaraţiile mele”, a menţionat ministrul, potrivit Agerpres.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Totodată, Teodorovici a declarat că o să vedem “anumite lucruri neplăcute pentru cei din administraţie, dar plăcute pentru bunul simţ şi economia corectă din ţara asta”. Acesta se referă la restructurarea administrației și a Guvernului.

Oferta de nerefuzat:Mara International Tour-Antalya 2019, AVION din Baia Mare

“Ţin foarte mult la ducerea unor atribuţii către zone locale, acolo unde le este locul. Trebuie să schimbăm legislaţia cât mai repede, poate în acest an, pentru a aduce forţă de muncă tânără pe zona de Fisc. Sunt foarte multe persoane, câteva mii de oameni, care se vor pensiona în acest an, şi deci trebuie să aducem un suflu nou. Cei care vin şi au un anumit stagiu de pregătire în administraţie ar putea fi angajaţi în mod direct, aşa cum era prin anii 90, nu cum este acum cu sistemul greoi de angajare. Ţara asta nu a vrut să înveţe din două momente în istoria ei, când a fost prima la fonduri europene. Unul în pre-aderare, când a luat peste 95% din totalul alocat, iar al doilea în 2013-2014, când România a fost prima în Europa la transferuri de fonduri europene de la Bruxelles către un stat membru, cu peste 90%, când noi eram undeva la 5%, în mai 2012″, a explicat ministrul Finanţelor Publice.

Sursa: b1.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.