ANAF îţi dă înapoi o parte din impozite. Ce trebuie să faci ca să recuperezi bani

Executivul a aprobat marţi, în şedinţa de Guvern un act normativ prin care termenul de depunere a Declaraţiei Unice, a plăţii obligaţiilor şi a depunerii Formularului 230 va fi extins până la 31 iulie. Guvernul a anunţat că este o măsură luată în scopul încurajării conformării voluntare a contribuabililor persoane fizice şi în sprijinul organizaţiilor non-profit.

Antalya cu avionul din Baia Mare.  Vezi aici oferta 

Declaraţia Unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care realizează individual sau într-o formă de asociere venituri din România şi/sau străinătate şi de cele care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale.

Bonificațiile de câte 5% pentru plata cu anticipație a impozitului și contribuțiilor sociale pentru 2018 și pentru depunerea declarației unice online au fost stabilite prin Codul fiscal doar prin raportare la anul 2018. Cei care au dreptul la unele reduceri le primesc în decursul acestui an, dar conform unei proceduri care nu există încă, însă de bonificații pentru impozitul și contribuțiile pentru 2019 nu există momentan discuții. Iar ambele tipuri de reduceri acordate pentru 2018 nu se mai pot acorda și acum.

Declarația unică a fost împachetată anul trecut, când a intrat în Codul fiscal, alături de două tipuri de bonificații de câte 5% acordabile în anumite condiții pentru dările fiscale aferente veniturilor din 2018.

Astfel, potrivit Codului fiscal, pentru depunerea declarației unice online, până la 31 iulie 2018, cu condiția plății integrale a impozitului și contribuțiilor pentru 2018 până la 15 martie 2019, contribuabilii au dreptul la o reducere de 5%. Termenul de 15 martie 2019 devine însă în curând 31 iulie 2019, un proiect de ordonanță de urgență cu prelungirea termenului fiind acum în dezbatere.

Prelungirea termenului de depunere a declarației unice prin ordonanță înseamnă că contribuabilii vor avea mai mult timp să plătească dările pentru 2018. Bonificația de 5% o vor primi, așadar, abia la vară (în cel mai bun caz), conform unei proceduri pe care Fiscul ar fi trebuit să o pună în dezbatere până acum, dar care probabil va veni mai târziu, din moment ce termenul declarației va fi amânat. Abia când vom avea un ordin al Fiscului publicat în Monitorul Oficial vom ști exact procedura de acordare a acestei bonificații.

Toţi cei care îşi plătesc obligaţiile până la sfârşitul lunii iulie vor beneficia de o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit şi din contibuţiile sociale datorate pentru anul trecut.

Sursa: rtv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.