ANAF îţi uşurează munca. Îţi poţi calcula online taxa auto 2015

taxa autoAgenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a pus la dispoziţia şoferilor un soft ce poate fi accesat online şi prin intermediul căruia se poate calcula suma pe care trebuie să o plătească pentru timbrul de mediu în 2015.
Potrivit OUG nr. 9/2013, actul normativ ce a introdus timbrul de mediu pentru autovehicule la 15 martie 2013 în locul taxei auto, valoarea în lei a timbrului se determină pe baza cursului de schimb valutar al monedei euro stabilit în prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, scrie Jurnalul.ro.

Aşadar, cuantumul timbrului de mediu valabil în 2015 se va calcula în funcţie de cursul leu/euro pe care Banca Centrala Europeana (BCE) l-a stabilit în 1 octombrie. Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul BCE, cursul de schimb leu/euro din prima zi lucrătoare a lunii octombrie este de 4,4093 lei/euro, mai mic faţă de cel din 1 octombrie 2013 cu 0,88%. Pentru 2014, timbrul de mediu a fost determinat pe baza cursului de schimb afişat de BCE pe 1 octombrie 2013, care a fost de 4,4485 lei/euro.

Taxa de mediu se plăteşte în următoarele situaţii:
– când un autoturism este înmatriculat pentru prima dată în România
– când este reintrodus în parcul auto naţional dacă la scoaterea sa propritarului i s-a restituit valoarea reziduală a timbrului
– pentru maşinile rulate pentru care nu a fost achitată nicio taxă de poluare
– pentru autoturismele rulate pentru care s-a dispus de către instanţe restituirea sau înmaticulrea fără plata unei taxe de poluare.

CLICK AICI PENTRU CALCULAREA TAXEI AUTO 2015

1 COMENTARIU

  1. Cum credeti voi ca cineva poate sa vanda o masina euro 3 care valoreaza 7000 euro a carei taxa este 14000 euro?
    Dobitocilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.